Hlavní obsah

Slečno, dáme si spolu kiláček?

Praha

Také máte, milé dámy, pocit, že volní muži jsou nedostatkové zboží? Možná, že to tak není, ale kde v tom případě všichni jsou? Jedno je jisté, na zvonek vám váš osudový muž sám od sebe nezazvoní. Musíte mu jít trochu naproti. Míst k seznámení je spousta – večírky, kavárny, bary a kluby. Klasika. Ale nezapomínejte ani na sport. Chcete přece zaujmout tím, jak dobře vypadáte a jak o sebe pečujete, než kolik panáků stihnete vypít na čas, nebo ne?

Foto: RunCzech

A vidíte. Jde to.

Článek

Říkám si, že nejlepší způsob, jak zjistit seznamovací techniku prostřednictvím běhání, je otestovat ji přímo v terénu. Prostě se na chvíli proběhnu a uvidíme. Je sice půlka února pryč, ale i tak v blízkém lese narážím na pár odvážlivců.

Ihned mě napadá, že být pejskařem, je asi jednodušší. Nejste tak zadýchaní, takže společnou konverzaci nerušíte lapáním po dechu. Navíc, a to je zásadní rozdíl, vás tak trochu k sobě přitáhnou právě zvířecí mazlíčci. Při běhu je každý odkázaný sám na sebe. A zcela soustředěný. Vidím, že plno běžců, co mě registrují, se usmějí, ale že by hned zastavili na kus řeči, to ne. Logicky nechtějí vypadnout z tempa.

Na to mě ostatně upozorňoval předem i můj milý. „Já když běhám, koncentruji se hlavně sám na sebe, na tempo, dýchání, prostě na výkon. Nechci se ničím rozptylovat. Ale neznamená to, že nezaregistruji třeba pěkný zadek nějaké slečny, která proběhne okolo," vysvětluje. Víc už to ale nerozvádí, z mého výrazu totiž pochopí, že by si měl přece jen dávat pozor na to, co říká.

Seznámit se při běhu?

Nicméně mě po chvíli přivedl na geniální nápad, který (možná) hodlám aplikovat v praxi. „Seznámit se při běhu? To snad jedině v případě, že bychom se srazili," přichází se spásnou myšlenkou. To je ono, milé dámy! Že si teď ťukáte na čelo, co je to za hloupost?

Ruku na srdce, pro to, aby si nás objekt zájmu všiml, už jsme snad dělaly horší věci, ne? A trocha té teatrálnosti je v každé z nás. Taková srážka nemusí nutně skončit převozem do nemocnice, může být i symbolická. Vidím u cesty odpočívat jednoho z běžců. Jakoby náhodou doběhnu až do jeho blízkosti, opírám se o strom, zhluboka vydechuji. A najednou slyším. „Nechcete se trochu napít?" Bingo! Funguje to! Hovor zahájen, žena zachráněna... a to chceme být vlastně všechny.

V mém případě následovalo poděkování, prohození pár milých vět a alou domů. Ale jak by konverzace pokračovala ve vašem případě? To už záleží na fantazii každého člověka. Ale kdo by se nechtěl myšlenky na nějakou tu strkanici vzdát, pak si projeďte internet a sledujte všechny hromadné běžecké akce, které se ve vašem městě konají. A že jich je opravdu spousty. A o nějaké to zaklopýtnutí (zrovna o toho fešáka po vaší pravici) nebude nouze.

Kontakt bez make-upu

Proč je také sport jako takový ideální k seznámení? Zaprvé, minimum make-upu. Ne že by žena i při sportu zapomínala na určitý stupeň úpravy svého zevnějšku, ale vyfintěná jako do divadla nebo na noční zábavu rozhodně není. Když se muži na první pohled zalíbíte ve své přirozenosti, je to už samo o sobě výhra. Až vás časem uvidí krásně upravenou ve večerní róbě, už to bude jen bonus. Protože tu vaši pravou krásu on už přece dávno poznal. Líbíte se mu rozcuchaná, s rudými tvářemi ošlehanými od větru a propocená? Pak máte vyhráno.

Dobrý dojem dělá už i to, že se seznámíte právě při sportu. Je vidět, že o sebe dbáte, děláte něco pro své zdraví a navíc teď to můžete dělat dohromady. Mít alespoň nějaké společné zájmy je důležité. A kdo říká, že zůstane jen u běhání? Vy ho časem můžete vytáhnout na divokou vodu, on si díky vám zamiluje třeba lukostřelbu.

Takže, milé dámy, nedávejte při běhání pozor jen na cestu. Ale i na všechny ty sympatické chlapíky, kteří vám do ní vběhnou.

Seznámila jste se už při běhu?
Ano
10,9 %
Ne
89,1 %
Celkem hlasovalo 1188 čtenářů.

Reklama

Související témata: