Hlavní obsah

Žádná chirurgie, zázrak! Sportem ztratila morbidní obezitu

Praha

Slova, která vystihují vše. „Byla jsem nešťastná, cítila jsem se hrozně, byla jsem morbidně obézní po celou dobu dospělosti.“ Věta, kterou pronesla Carrie Wagner na serveru Runner’s World. A nešlo o pouhou formalitu. Ale rozběhla se a její tělo ztratilo 111 kilogramů!

Foto: archiv: Carrie Wagner

Carrie Wagner a její proměna

Článek

Na počátku své proměny plavala šest dní v týdnu. Pro start ideální volba. Klouby a vazy nejsou ve vodě tolik zatěžovány. Poté přidala běh a rozdělila aktivitu na tři plavecké tréninky a tři běžecké v týdnu. Nyní běhá osmatřicetiletá žena čtyřikrát až pětkrát týdně.

Máma čtyř dětí se za roky dopracovala k váze, která nebyla opravdu lichotivá. Přece jen 186 kilogramů je hmotnost, která se vymyká standardům. Ale přesto našla sílu, otevřela dveře a vyběhla. I když to trvalo pár let. Dlouhých let.

Konec výmluv

„Nedostatek důvěry, rozpaky, stud. To byla největší překážka v samotných počátcích. Dostat se ven ze dveří a vyběhnout, začít. Jedno ráno jsem to udělala, neměla jsem čas přemýšlet a vymlouvat se. Od té doby se tato rutina stala součástí mého každodenního života. Také jsem se připojila do běžeckého klubu, stala jsem se součástí skupiny," je pyšná běžkyně z amerického státu Illinois.

Když se podíváte na fotky, které dělí více jak 110 kilogramů, možná vás napadne, že to není možné. Ale je - 186 kilogramů na začátku, nyní 75 kilo.

„Mým cílem není hubnutí, ale fitness, zdraví. Dostala jsem se na současnou váhu, a to bez chirurgického zákroku. Baví mě to. Chci běžet daleko, nebo dokončit závod, aniž bych šla. Chci se pořád zlepšovat," jde si za svým Carrie.

Pizza a zmrzlina nevadí

Pokud něco měníte, nezůstane u jednoho. Tak už to chodí. Když se rozhodnete pro pohyb, musí přijít také přeměna jídelníčku. A kupodivu ne směrem dolů.

„Když jsem začala běhat pravidelně, musela jsem zvýšit kalorie. Snažila jsem se připravit a najít způsob, jak si říci - ano. Změnila jsem v důsledku cvičení stravovací návyky," přiznává nadšená běžkyně, že přehodit myšlení není vždy snadné.

Hlavní je hlava, ta vám musí odsouhlasit vaše přání, tužby. „Musíte najít něco, co vás bude bavit. Najít si cestu a říci si ano, ale nebýt na sebe tvrdá. Pokud máte kousek pizzy, zmrzliny, tak to je v pořádku. Ale musíte vědět, že to je bonus pro další cvičení, že další den tomu musíte dát více," upozorňuje Američanka, kterou baví běhat v přírodě okolo stromů, vody a jednou by chtěla zaběhnout maratón na Severním pólu.

„Co je má motivace? Kristus mi dává sílu. Běž, jako když tě pronásleduje medvěd. Relaxuj a užívej si jízdu," dodává žena, která dokázala téměř nemožné.

Kolik kilogramů jste dokázali shodit?
Méně než 15 kilogramů
55,9 %
Méně než 25 kilogramů
24,9 %
Méně než 35 kilogramů
10,1 %
Méně než 45 kilogramů
3,3 %
Více jak 46 kilogramů
5,8 %
Celkem hlasovalo 3400 čtenářů.

Reklama

Související témata: