Hlavní obsah

A Česko běží. Mladé Běchovice čeká magická padesátka

Jan Jech,likSport.cz

Padesát - magické číslo, které pro člověka značí zajímavou životní hranici. Pro běžecký závod je to však tradice, kterou je třeba připomenout. A právě k této hranici dospěl závod Mladé Běchovice. Z malého závodu pro děti okresu Prahy-východ se stal závod, na nějž přijíždějí děti z celé republiky.

Foto: Jan Jech

Mladé Běchovice v akci.

Článek

Stále rostoucí oblibu zaznamenal především v posledních letech, kdy počet běžců strmě stoupá. Do roku 2007 běhalo kolem 350 závodníků, jedinou výjimkou byl 31. ročník s účastí 608 borců. V roce 2008 přišlo navýšení na 456 a o rok později už počet startujících přesáhnul pětistovku. Loňských 656 závodníků, kteří proběhli cílem (přihlášených bylo původně 837) před jubilejním ročníkem zavazuje.

„V žádném případě nebudeme nijak počet běžců omezovat a na startovní čáru se postaví všichni přihlášení," říká ředitel závodu Jan Jech.

„V současné době jsme oslovili několik věrných sponzorů a snažíme se získat další, abychom mohli závodníkům zajistit odpovídající servis a hodnotné ceny. Rozhodli jsme se i pro několik novinek, které určitě závodníci i jejich doprovod ocení. O lepší informovanost se bude starat nový stánek u hlavního vchodu, kde bude možné získat všechny důležité informace o časech startů, šatnách a tratích. Všechny doběhy umístíme co nejdříve na internet, aby běžci mohli vidět svoje souboje o medaile," dodává Jech o závodu, který se koná 19. září.

Reklama