Hlavní obsah

Stovky bojovníků a bojovnic skončili ve společné sprše. Světový rekord padl

Bláto až za ušima, špína, ale světový rekord. Svěží čistota zářila do dáli. Zní to jako reklama, také tak trochu byla. V Indianapolis se běžel překážkový závod Warrior Dash, kterého se účastnilo 331 bojovníků, ti se po protnutí cíle sešli pod 164 sprchami po dobu pěti minut na společnou očistu. Zápis do Guinessovy knihy rekordů byl na světě.

Světový rekord ve sprchování běžců.

 
Článek

Pět kilometrů běhu, dvanáct překážek, kde nechyběl příkop, klouzačka, oheň, bahno, les, lana. To vše za startovné od 45 do 90 dolarů. Jako sladká tečka sprcha, kterou ještě nikdy nikdo nezažil.

Akce se účastnila i Summer Sandresová, bývalá plavkyně a olympijská vítězka. „Warrior Dash je dokonalé spojení nevinnosti a odvahy. Musíte mít trochu odvahy, občas to je nepatrně děsivé, ale když to uděláte, bude cítit euforii," přiznala se dvaačtyřicetiletá rodačka z Roseville.

Rekord z Thajska padl

Neobvyklý sprchovací jev, kde se sice nedočkáte žádného soukromí, ale nudit se nebudete. „Museli jsme přizpůsobit poměr prostoru vzhledem k počtu lidí, rozdávali jsme mýdla. Je to o tom, že lidé slaví a více si to užijí, mají zážitek," nechala se slyšet Catherice Roperová, manažerka firmy, která si trochu kuriózně řekla o pozornost, ale přitom navýšila i částku na charitu, kterou podporuje.

V Indianapolis ale nešlo o první takový pokus na Zemi. Předchozí rekord padl loni v Thajsku, kdy se jalo společně drhnout tělo 300 lidí. Kdo by měl zájem překonat stávající rekord, tak jedním z pravidel je například poměr nejméně jedné sprchy pro tři lidi.

Reklama