Hlavní obsah

Musí vítězit. Jen tak zachrání život svého syna

Američan Bryan Morseman bojuje o záchranu života svého syna. Ten se narodil s poškozením páteře a míchy. Bez patřičného odborného ošetření vede takové onemocnění ke smrti. Atlet už utratil všechny peníze za účty lékařů. Ale to nestačí. Další faktury za léky, operace a fyzioterapie čekají a on nemá jinou možnost než vítězit a získávat peníze za výhry.

Foto: facebook S. Morseman

Bryan Morseman není z těch, kteří by se vzdali.

Článek
Fotogalerie

Morseman je výborný běžec. Když po porodu svého syna zjistil, že dítě trpí vrozenou vadou páteře (spina bilfida), rozhodl se peníze chybějící na léčbu získávat po maratónsku - vyhrávat a brát prémie pro vítěze. Plat zaměstnance prostě přestal stačit.

Bryan se rozhodl o svého tříletého synka bojovat. Nechtěl se podvolit osudu a být svědkem pomalého umírání dítěte. Další alternativou bylo startovat na různých maratónech, vyhrávat a mít z čeho pokrývat účty za terapie. Otec běhává kolem 160 kilometrů týdně, a to při současném výkonu zaměstnání na plný úvazek. Nyní překvapuje svými výkony.

Dvakrát do roka? Třikrát za osm dní!

Také jste slyšeli zasvěcené řeči sportovních komentátorů o tom, že maratón na špičkové úrovni se dá zaběhnout dvakrát, možná třikrát do roka? Bryan se během osmi dnů zúčastnil tří maratónů a všechny tři vyhrál! A v časech, jež zasluhují úctu a respekt. 2:24:40 byl jeho první čas. Druhý šel na hranici 2:32:39, necelých dvacet čtyři hodin po prvním výkonu. A třetího krále běžeckých disciplín zdolal za 2:24:09 - rychleji než první maratón. I tak ale zůstal pod svým rekordem, který má těsně pod 2 hodiny 20 minut.

Velký sen

Svým běžeckým hattrickem si Morseman přišel na necelých 6 000 dolarů. A bitva nekončí. Na závody jej nyní, po několikaměsíční hospitalizaci v nemocnici doprovází žena se synem. „Je to pro mne velká podpora," říká Bryan. „Chci ze sebe vydat to nejlepší a zajistit, aby mou rodinu tížily nesplacené účty co nejméně," svěřil se Američan novinářům. Jeho velkým snem je dostat se na olympiádu. Zřejmě o něm ještě uslyšíme.

Reklama

Související témata: