Hlavní obsah

Fandit běžcům v Karlových Varech můžete také v živém přenosu!

Karlovy Vary

Už tuto sobotu se můžeme těšit na další půlmaratón z oceňované série RunCzech. Stříbrná známka kvality IAAF pro tento závod mluví za vše. Tři a půl tisíce běžců se vydá na jednadvacet kilometrů dlouhou trasu podél řeky i přes kolonádu s promenádami a budovami objevujícími se v řadě známých filmů. Elitní běžci si letos navíc brousí zuby na pokoření traťového rekordu. Bude to napínavé a vy můžete být u toho ‒ odkudkoli.

Foto: Profimedia.cz

Prohánět se po karlovarských promenádách má své kouzlo.

Článek

Letos poprvé se bude půlmaratón v Karlových Varech vysílat živě. Partner běžeckého projektu Seznam.cz připravil pro tuto příležitost stránku maraton.sport.cz, a to dokonce ve dvou jazykových verzích ‒ česky a anglicky. Kromě mapy závodu a všech užitečných bodů na trase (občerstvovací stanice, první pomoc, stanoviště kapel a DJ apod.) máte také možnost zasílat běžcům vzkazy přímo na trať!

"Trasa půlmaratónu má své jedinečné kouzlo, jež dosud poznali jen běžci a fanoušci, kteří se na závod do Karlových Varů přijeli podívat. Díky přímému přenosu si ho budou moci užít diváci z celého světa i ti, kdo v sobotu v Karlových Varech být nemohou," těší se prezident organizačního výboru Carlo Capalbo. "Díky běhání navíc i lidé za hranicemi republiky poznají další krásné české město," dodává Capalbo.

Pište komentáře

Stačí svá povzbudivá slova napsat do komentářů pod mapou. Vybrané vzkazy se pak objeví na obrazovkách umístěných podél samotné půlmaratónské tratě. Fandit tak můžete v ulicích Varů, ale i z pohodlí svého obýváku. Určitě znaveným závodníkům, vašim blízkým a známým něco pěkného vzkažte! Povzbuďte je ve chvílích nejtěžších a podělte se s nimi o radost ve chvílích nejkrásnějších.

Nejdůležitější a nejzajímavější místa a události budou pokrývat kamery. Tři a půl tisíce běžců bude v sobotu zabírat deset kamer včetně jedné z helikoptéry. Vše, co nestihne zaznamenat jejich optika, zachytí zvláštní zpravodajové do slov. Textový komentář z dění na trati naleznete přímo na stránce přenosu.

Běžci z 44 států

Máme se opravdu na co těšit, letos se do čela startovního pole postaví hned sedm závodníků, kteří jsou schopni zaběhnout půlmaratón za hodinu. Ani ženy nezůstávají pozadu. Pět ze startujících dokáže 21,1 km zdolat za méně než 71 minut. A na startovní čáře nebude chybět ani slavná rodačka z nedalekého Sokolova Ivana Sekyrová, jež patří mezi favoritky české národnosti. Pro tuto olympioničku je karlovarský půlmaratón srdeční záležitostí. Však je také nejrychlejší Češkou historie na této trati ‒ výkonem 1:17:57 z loňského roku.

A stále populárnější je Mattoni ½Maraton Karlovy Vary také ve světě. Letos se na start postaví běžkyně a běžci z celkem 44 států, přičemž necelou třetinu budou tvořit ženy. Mužů je 71 %. Nejstarší závodník Dušan je ze Slovenska a oslavil již 73. narozeniny. Klobouk dolů! Jinak je průměrný věk žen na půlmaratónu 35,4 roku, průměrný věk mužů je 38,8 let. A ať už je váš věk jakýkoli, buďte u toho s námi! Ve Varech nebo na Sport.cz.

Reklama

Související témata: