Hlavní obsah

TEST: Under Armour nabízí topení v čepici i v rukavících

Libor KalousSport.cz

Čepice a rukavice. I toto oblečení někdy běžec vyhledá ve své sportovní skříni. Následující týdny a měsíce je přesně ten čas, kdy oceníte tyto doplňky, když rtuť v teploměru jde níže a níže. Proto jsme se rozhodli vyběhnout s čepicí a rukavicemi od Under Armour, které nám poskytla firma ua-store.cz. Doběhli jsme s promrzlými prsty a hlavou?

Foto: Under Armour

Sportovní čepice od Under Armour nese označení ColdGear Infrared Elements Storm 2.0 Beanie.

Článek
Fotogalerie

Začněme čepicí, která nese označení ColdGear Infrared Elements Storm 2.0 Beanie. Samotné pojmenování řešit nebudeme, protože to nás při venkovním běhání nezahřeje. Podstatné jsou jiné věci. V tomto případě jde o tepelné infračervené vedení Infrared, které má běžci nabídnout ochranu před podzimním a zimním sychravým počasím. Přece jen pohodlí a spokojenost je lepší pro trénink než klepání kosy.

Nabízená technologie je umístěna na vnitřní vrstvě čepice. Absorbuje a udrží teplo, a to díky vpravenému „topení". S čepicí jsme vyběhli dvakrát. Jednou při teplotě sedm stupňů, podruhé bylo ještě o pět stupňů méně. Jak už to při zkoušení bývá, nelze hned vyběhnout. Prvních deset minut jen stojíte a snažíte se vnímat novinku. V tento moment v čepici za 690 korun nepoznáte rozdíl proti té, kterou pletla po večerech babička. Sluší vám, částečně zahřeje.

Změna nastane, až se dáte do pohybu. Tento slabý materiál začne vytvářet teplo po pár minutách, když se rozběhnete. Jelikož je tepelné vedení rozprostřeno po celé čepici, rozvede se po celé ploše. Pokud byste potřebovali návod na tuto chytrou čepici, je jediný - rozběhněte se, pak začíná „topit".

Lehkou fleecovou čepici prodejce doporučuje i pro velmi obtížné podmínky, ve kterých nepromoknete a budete v teple. Navíc tato Storm řada s povrchovou úpravou Durable Water Repllent odpuzuje vodu, přitom nemá vliv na funkčnost materiálu. Kdo poznal při nošení čepice „kousání" látky, zde nehrozí. Čepice navíc sedí a nemusíte ji během sportování ladit na hlavě - výrobce ji nabízí ve čtyřech barevných provedeních.

Plusy
Udrží teplo
Sedí
Příjemná na dotyk
Minusy
Nebyly zjištěny
Cena
690 Kč

Ruce se při běhání pohybují, ale mít funkční rukavice, které neomezují, navíc zamezí prochladnutí, se vyplatí. Současně s čepicí jsme testovali ColdGear Infrared Engage Run Gloves, které nabízejí obdobnou tepelnou technologii jako čepice.

Co se týče fungování, i tento produkt pracuje na totožném principu - hýbu se, je mi teplo, což především u prstů oceníte. Ty jsou až po konečky vybaveny měkkou a teplo vodivou vnitřní vrstvou. I zde platí, pokud jste bez pohybu, budete sice mít slušivé rukavice, ale stěží poznáte rozdíl proti jiným. Při našem testu jsme se zbavili pocitu zimy zhruba po pěti minutách běhu.

Jelikož ruce jsou více využívaný, mají tyto rukavice i více funkčních variant. Signature Moisture Transport System odvádí pot pryč a udrží vás lépe v suchu a pohodlí. Hřbet ruky, malíček a prsteníček mají reflexní prvky, které už při dřívějším stmívaní mohou běžci využít pro lepší viditelnost a bezpečnost. Vrchní část ukazováčku je vyrobena z materiálu, který umožňuje sportovci otřít se a absorbovat pot z čela. Tento přechod končí až za palcem.

Na dlani výrobce pamatoval se silikonovým potiskem s mřížkováním, které napomůže větší přilnavosti, pokud něco držíte v ruce. V době mobilních a dotykových telefonů je pamatováno i na tento detail. Pokud chcete například ladit muziku při běhání, můžete využít technologii Touchscreen a prsty ovládat váš telefon. Vyzkoušeli jsme na začátku i na konci padesátiminutového tréninku, v obou případech fungoval. Výrobce tyto rukavice nabízí ve třech barvách za 720 korun.

Plusy
Udrží teplo
Pohodlí
Dobrý vzhled
Možnost ovládání telefonu
Minusy
Nebyly zjištěny
Cena
720 Kč

Také jsme testovali:

Reklama

Související témata: