Hlavní obsah

Tottenham dnes bude hájit vítězství z Bragy

Eurotip.cz

Anglický Tottenham měl snadnou cestu do osmifinále Poháru UEFA; jeho losem přidělený soupeř - Feyenoord Rotterdam - byl ze soutěže po incidentu svých fanoušků v zápase s Nancy vyloučen. Mezi šestnáctkou nejlepších se uvedl v prvním zápase na portugalské půdě proti Braze velmi dobře; zvítězil 3:2 a vydobyl si tak výbornou pozici pro postup.

Článek

Kohouti nevstoupili do letošní sezony zdaleka dobře, ale po čase se dostavilo výrazné zlepšení. Stejný průběh měl začátek roku 2007. Před měsícem Spurs vyhráli v Evertonu. Tento výsledek následně potvrdili doma s Boltonem, kterému uštědřili debakl 4:1 a před 10 dny v derby s West Hamem, se kterým Spurs otočili zápas dvěma góly v posledních minutách. Poté přišel zápas s Bragou, ve kterém se opět střelecky prosadil v poslední době ve skvělé formě hrající Robbie Keane, jehož druhá branka v utkání z 90. minuty rozhodla o vítězství Kohoutů 3:2. Výborně se Jolovi muži prezentovali i o víkendu v FA Cupu proti Chelsea, když na konečných 3:3 vyrovnali Blues dvěma brankami z poslední dvacetiminutovky. „Když budeme každý zápas hrát na vítězství, máme velmi dobrou šanci vítězit a dostat se v pohárech dál,“ konstatoval obránce Pascal Chimbonda, který dnes stoprocentně nebude na hřišti chybět. To se nedá říci o Jenasovi, Kingovi, Murphym, Robinsonovi a Assou-Ekottovi, jejichž start je nejistý.

Braga skončila v loňském ročníku portugalské bwin ligy na 4. příčce, čímž si zajistila účast v letošním ročníku Poháru UEFA. V něm si svěřenci trenéra Jorge Costy vedli výborně především na domácím hřišti, kde poznali něco jiného než vítězství až před týdnem s Tottenhamem, čímž si velmi zkomplikovali cestu do čtvrtfinále. O víkendu jim jistě nevyšel podle představ ligový zápas, ve kterém doma pouze remizovali s Beira Mar, což je tým, který letos bojuje o udržení. Tímto zápasem také prodloužili svou neúspěšnou sérii, která momentálně čítá 3 zápasy bez vítězství. Dnes hrají Costovi muži v Londýně a pokusí se zvrátit nepříznivý výsledek z domácího utkání. V hlavní anglické metropoli se setkali staří známí - trenér Chelsea Mourinho se zmiňovaným koučem Bragy, který pod vedením nynějšího manažera Blues, dokázal ve 35 letech Costa zvednout nad hlavu s Portem trofej pro vítěze Ligy mistrů. „Jsem tu kvůli práci. Dali jsme si kafe a šli dál. Nemluvili jsme o fotbale. José mi nedával informace o Tottenhamu,“ konstatoval ještě v minulé sezoně aktivní hráč, bývalý reprezentant Portugalska a v současné době lodivod Bragy.

Tento souboj má jasného favorita v mužstvu domácích, na které si vsadíte s kursem 1.35. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 4.30 a na vítězství hostující Bragy 8.00 rovných. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama