Hlavní obsah

Stuttgart hraje na stadionu lídra

Eurotip.cz

Šlágr 26. kola bundesligy se odehraje v Gelsenkirchenu. Vedoucí celek tabulky Schalke 04 totiž přivítá Stuttgart. Ten v tuto chvíli ztrácí na lídra pouhé čtyři body a jistě bude chtít potvrdit úspěch z podzimního vzájemného zápasu, v němž zvítězil 3:0.

Článek

Schalke mělo horší úvod ročníku, ale po krátké době se díky svým výsledkům stalo oblíbeným „koněm“ sázkařů. Série 13 zápasů bez porážky, kterou svěřenci Mirko Slomky odstartovali 5. listopadu v zápase s Bayernem Mnichov, skončila až před třemi týdny, kdy modrobílí nestačili doma na Leverkusen. Tento neúspěch nenapravili ani v následném utkání, ve kterém hostili doma Hamburk, s nímž prohráli 0:2. Minulý týden sice bodovali, ale remíza 1:1 s Hannoverem určitě není rovněž to pravé ořechové. Schalke disponuje po Norimberku vůbec nejlepší obranou bundesligy, která letos inkasovala 25 branek v 25 zápasech. Je to i díky tomu, že linie Rafinha - Bordon - Krstajič - Rodriguez spolu odehrála téměř všechny dosavadní zápasy. Do útoku mužstvo z Gelsenkirchenu v létě angažovalo zatracovanou hvězdu Kevina Kuranyiho, který svými dosavadními 11 brankami a 7 asistencemi dává jasně najevo svou kvalitu. Stejný počet asistencí má i jeho parťák v útoku - Lincoln. Ten ale po prohraném zápase s Leverkusenem neudržel nervy a po konečném hvizdu napadl reprezentanta Bernda Schneidera, za což mu hlavní rozhodčí ukázal červenou kartu a disciplinární komise mu dala stop v následujících pěti utkáních. Kromě Lincolna bude dnes kouči Slomkovi chybět i Peter Lovenkrands, který má problémy s kotníkem. Do sestavy se naopak vrací uzdravení Gustavo Varela, Christian Pander a Gerald Asamoah. „Dnešní zápas není finále. Mnoho lidí ho označuje jako klíčový, ale je to jen pouze jedno utkání v boji o titul,“ konstatoval před utkáním Slomka.

VfB letos nechává zapomenout na nevydařený minulý ročník, kdy skončil až na deváté příčce tabulky. Pod vedením Armina Veha se drží stále v boji o titul - na první Schalke ztrácí jen čtyři body. Po dobrém podzimu si tuto pozici upevňoval na jaře až do zápasu před třemi týdny s Herthou. S Berlíňany Vehovi muži pouze remizovali, poté podlehli Leverkusenu a minulý týden doma opět nevstřelili branku a uhráli pouze bezbrankovou remízu s Wolfsburgem. Střelecká produktivita týmu tak v poslední době velmi pokulhává. Nepříjemné zranění si navíc v minulém kole přivodil nejlepší kanonýr týmu Mario Gomez, kterého Stuttgart bude postrádat šest týdnů. „Máme hráče, kteří jsou schopni Maria nahradit,“ uklidňuje fanoušky kouč Veh, který tento týden projevil zájem o středopolaře berlínské Herthy Basturka.

Domácí jsou považováni i kvůli postavení v tabulce za favorita s kursem 1.90. Kurs na remízu je 3.20 a na vítězství Stuttgartu 3.85. Na koho si vsadíte, se ale můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu, a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama