Hlavní obsah

Prolomí West Ham dlouhou sérii neúspěchů?

Třicáté kolo Premier league dnes otevře 7 zápasů, v 18:15 hostí Blackburn vážně sestupe ohrožený West Ham. Kladiváři jsou v tuto chvíli na samém chvostu tabulky a na nesestupovou příčku ztrácí už 10 bodů.

Foto: ČTK

Zklamaný malý fanoušek West Hamu United.

Článek

Blackburn patří každoročně mezi průměr Premier league, což prokazuje i letos. Jeho 40 bodů stačí momentálně na 10. příčku. Výběr Marka Hughese často střídá dobré chvilky se špatnými. V posledním kole přišla jedna z těch dobrých, když si Rovers poradili s Boltonem na jeho hřišti a zvítězili 2:1. Už týden před tím předvedli výborný výkon, tentokrát na domácím hřišti s přehledem porazili Portsmouth, kterému uštědřili debakl 3:0. Do listiny střelců se dvakrát zapsal útočník Shabani Nonda, jenž mohl dokonce do sítě Pompey vstřelit hattrick, ale s nabídnutou penaltou naložil prachmizerně a brankář James se po výborném zákroku na adresu reprezentanta Koga jen pousmál. Hughes dnes může už počítat se záložníkem Davidem Dunnem, kterému vypršel karetní trest. Ten si naopak musí dnes odpykat Aaron Mokoena.

Kladiváři měli před sezonou rozhodně vyšší ambice než boj o záchranu, který je i přes stále velké množství kol do konce pro ně faktem. Na začátku prosince sáhlo vedení klubu k výměně manažera - Alana Pardewa nehradil na lavičce Alan Curbishley. Ten nepřišel do až tak neznámého prostředí, jelikož za populární Curbs před třiceti lety hrával. V novém působišti se hned uvedl husarským kouskem; ve svém prvním vystoupení na lavičce Kladivářů dokázal dovést své svěřenci k vítězství nad Manchesterem United a uštědřit mu v té době teprve druhou porážku v probíhajícím ročníku. Po tomto úspěchu ale West Ham opět tápe. Až na remízy s Fulhamem a Newcastlem od té doby nebodoval - tříbodový zisk si tak naposledy připsal 17. prosince. S porážkou odešli Curbishleyho svěřenci ze hřiště i v posledním kole, když nestačili v derby na Tottenham, po divoké přestřelce, která skončila z pohledu Kladivářů výsledkem 3:4 - Spurs o svém vítězství rozhodli dvěma brankami v poslední pětiminutovce zápasu. „Spurs měli díky dobrým předchozím výsledkům velké sebevědomí a s Rovers to dnes nebude jinak. My jsme naopak v pozici, kdy potřebujeme zvítězit, aby jsme získali alespoň kapku důležitého sebevědomí,“ konstatoval manažer Alan Curbishley, který dnes může počítat s Nigelem Reo-Cokerem, mimo hru je naopak Matthew Upson.

Oba celky nastoupí v Ewood Parku, téměř v optimálních sestavách a dá se jistě očekávat zajímavý souboj. Favoritem jsou podle bookmakerů společnosti bwin domácí s kursem 1.65. Remízu si můžete vsadit za kurs 3.25 a na vítězství hostů je kurs 5.50.

Reklama