Hlavní obsah

Bayern hostí ve šlágru Schalke

Šlágr 27. kola bundesligy se odehraje v Allianz Aréně, domácím stánku Bayernu Mnichov, který přivítá vedoucí celek tabulky - Schalke 04. Obě mužstva mají ty nejvyšší cíle a v dnešním vzájemném měření sil se tak hraje tzv. o 6 bodů.

Článek

Bayern před reprezentační přestávkou prohrál nečekaně ve Frankfurtu a opět tak ztratil blízký kontakt s čelem tabulky. Tento výsledek naznačil, že ani pod novým koučem Ottmarem Hitzfeldem není v klubu vše ve starých známých kolejích. Na svého dnešního soupeře ze Schalke ztrácí bavorský velkoklub v tuto chvíli 9 bodů a dnešní případné vítězství by mu tak přišlo velmi vhod. „Je to neuvěřitelné kolik příležitostí jsme v posledních dvou zápasech darovali soupeřům,“ ohlédl se trenér za utkáním s Brémy, ve kterém jeho svěřenci remizovali 1:1 a už zmiňovaným zápasem ve Frankfurtu. „Dnes nás čeká klíčový zápas, je to jako finále. Potřebujeme tři body,“ konstatoval Hitzfeld, který dnes nemá žádné problémy se zraněními. „Nesním. Celková třetí příčka je reálná,“ dodal kouč.

Schalke mělo horší úvod ročníku, ale po krátké době se díky svým výsledkům stalo vedoucím celkem bundesligy. Série 13 zápasů bez porážky, kterou svěřenci Mirko Slomky odstartovali 5. listopadu v zápase s Bayernem Mnichov, skončila až před měsícem, kdy modrobílí nestačili doma na Leverkusen a prohráli nejtěsnějším možným rozdílem. Tento neúspěch nenapravili ani v následném utkání, ve kterém hostili doma Hamburk, s nímž prohráli 0:2. Poté sice bodovali, ale remíza 1:1 s Hannoverem určitě nebyla rovněž to pravé ořechové. Chuť si tak modrobílí spravili těsně před reprezentační přestávkou, kdy si doma poradili se Stuttgartem brankou Mladen Krstajiče a upevnili si tak tříbodový náskok na druhé Brémy. Schalke disponuje po Norimberku vůbec nejlepší obranou bundesligy, která v probíhající sezoně inkasovala 25 branek v 26 zápasech. Je to i díky tomu, že linie Rafinha - Bordon - Krstajič - Rodriguez spolu odehrála téměř všechny dosavadní zápasy. Dnes ale v tomto složení určitě nenastoupí - zraněný je totiž Brazilec Rafinha. Do útoku mužstvo z Gelsenkirchenu v létě angažovalo zatracovanou hvězdu Kevina Kuranyiho, který svými dosavadními 11 brankami a 7 asistencemi dává jasně najevo svou kvalitu. Tu prokázal i před týdne na Letné, kde se v dresu Německa dvakrát přesně trefil do Čechovi branky a rozhodl o prohře naší reprezentace. Stejný počet asistencí má i jeho parťák v útoku - Lincoln. Ten ale po prohraném zápase s Leverkusenem neudržel nervy a po konečném hvizdu napadl reprezentanta Bernda Schneidera, za což mu hlavní rozhodčí ukázal červenou kartu a disciplinární komise mu vytyčila stop v následujících pěti utkáních. „Bayern je pod tlakem, potřebuje bodovat, navíc ho čeká utkání Ligy mistrů. V zápase s Brémamy bylo jasně vidět, jak těžko se vyrovnává s aktivní hrou soupeře,“ naznačil kouč Slomka jaký fotbal se jeho svěřenci dnes budou snažit produkovat.

Myslím, že se můžeme těšit na skvělé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin nemá utkání žádného výrazného favorita, když na domácí vypsali kurs 1.85. Remízu ocenili hodnotou 3.35. Myslíte si, že Schalke potvrdí své postavení v tabulce a Bayern porazí? Jestliže ano, poté využijte kursu 3.85.

Reklama