Hlavní obsah

Ital Moreni byl na Tour pozitivně testován, Cofidis končí

COL D’AUBISQUE

Ital Cristian Moreni je druhým cyklistou, který v průběhu Tour de France neprošel dopingovou kontrolou. Čtyřiatřicetiletý jezdec stáje Cofidis měl podle organizátorů závodu minulý čtvrtek po jedenácté etapě pozitivní nález na testosteron. Po dojezdu středeční šestnácté etapy byl zatčen a k dopingu se přiznal. Policisté pak provedli razii na hotelových pokojích jeho týmu, který následně ze závodu odstoupil.

Článek

"Je to jediná věc, kterou jsme mohli za těchto okolností udělat," prohlásil prezident stáje Francois Migraine.

Cofidis je již druhým týmem, který z letošní Tour odstoupil. O první dopingový případ na Tour se postaral slavný Kazach Alexander Vinokurov, který se provinil proti pravidlům krevní transfuzí. Jeho stáj Astana pak vyslyšela výzvu organizátorů a z pelotonu odstoupila.

Zprávu o dalším dopujícím cyklistovi přinesl již dnes ráno francouzský deník L'Équipe. Organizátoři pak po dojezdu etapy zveřejnili Moreniho jméno. "Když si pro něj po etapě přišla policie, přiznal se. Ani nepožadoval kontrolu dalšího vzorku," citovala agentura AP mluvčího stáje Erika Boyera.

Italskému šampiónovi z roku 2004 patřilo v průběžném pořadí Tour 54. místo, na vedoucího Dána Michaela Rasmussena ztrácel hodinu a půl.

Reklama