Hlavní obsah

Machová: Koleno bude vyžadovat víc péče

Basketbalistka Hana Machová už po operaci menisku naplno trénuje s stihne nadcházející mistrovství Evropy. „Koleno bude vyžadovat víc péče před zápasy, a hlavně po nich,“ uvědomuje si přesto kapitánka české reprezentace v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Jak to vypadá s vaším zdravím po operaci menisku?

Už jsem v plné tréninkové zátěži, ale v posledních dnech mě koleno zase rozbolelo. Především při bránění ho cítím, ale jsem přesvědčená, že evropský šampionát s tím dokážu odehrát, jen bude vyžadovat víc péče před zápasy, a hlavně po nich.

Neprojeví se ale dvoutýdenní tréninkový výpadek?

Pevně věřím, že ne. Sama cítím, že fyzičku jsem neztratila, a doufám, že mě ani ta noha nebude nijak limitovat. Navíc jí ulevím, protože určitě nestrávím na palubovce celých 40 minut, jako tomu bylo dřív, na mém postu je kvalitní alternace ať už Uhrovou či mladou Elhotovou, případně Mokrošovou.

V osmadvaceti letech patříte k nejstarším hráčkám národního týmu, jak to nesete?

Úplně v pohodě. Na loňském MS sice uzavřely reprezentační kapitolu zkušené podkošové hráčky Pavlíčková s Klimešovou, ale o slovo se hlásí mladé. Elhotová, Hejdová, Šujanová či Svobodová s námi jedou na velkou akci poprvé, ale jsou to správná střeva a zapadly lidsky i herně. Možná si vedle nich přijdu trochu usazenější, ale baví mě s nimi zajít společně posedět na džus, což je už takový rituál, a pomohly vybrat i maskota v podobě veverky z doby ledové.

Kam sahají ambice českého družstva na šampionátu?

Jedeme tam jako obhájkyně zlata s vědomím, že každý soupeř je hratelný, ale nikdo se nesmí podcenit. Určitě bych neřekla, že jsme slabší než v minulosti, dokonce mám pocit, že nastal pokrok v herní fázi a předvádíme urovnanější basket. Důležité bude dobře vykročit a udržet si herní pohodu až do bojů o medaili, s tou bych se ráda vracela.

Reklama