Hlavní obsah

Hokejový útočník Barinka patří Třinci

TŘINEC

Hokejový útočník Peter Barinka už je oficiálně hráčem Třince. Třicetiletý slovenský forvard v pátek v klubu podepsal smlouvu do konce sezóny a stvrdil tím svůj přesun z Kolína, který vlastnil jeho hráčská práva. Informace o Barinkově příchodu do Třince na veřejnost prosákly už dříve, transfer a jeho administrativní náležitosti však vedení Ocelářů dojednalo až nyní.

Článek

Barinka má v Třinci kontrakt do konce sezóny. "Splnili jsme tím jeden z požadavků nového kouče Břetislava Kopřivy, abychom mu do mužstva přivedli praváka," řekl ČTK tiskový mluvčí klubu Ivo Pullmann.

Barinka se do Třince dostal za zvláštních okolností z konkurenčního Zlína. Tam o něj měli dále zájem, ale protože se klub nedohodl na podmínkách dalšího působení s Kolínem, přetáhl Barinku Třinec. Za necelé čtyři měsíce sezóny tak někdejší slovenský reprezentant stihl vystřídat už čtyři kluby: kromě Zlína a druholigového Kolína ještě prvoligové Nové Zámky.

Změnám na soupisce Ocelářů není zřejmě ještě odzvoněno. V ohrožení je stále jiný slovenský útočník Roman Tomas, který se stejně jako krajan Miroslav Zálešák z výkonnostních důvodů neúčastnil posledních dvou extraligových zápasů. Zálešák už odešel do Skalice. "Téma odchodů ještě pořád není uzavřená záležitost. Není vyloučeno, že někdo další ještě odejde, ale všechno je otázkou probíhajících jednání," dodal Pullmann.

Reklama

Související témata: