Hlavní obsah

Srbští tenisté snížili v duelu Davisova poháru s Ruskem

PRAHA

Srbští tenisté zdramatizovali duel s Ruskem, z něhož vzejde soupeř českého týmu ve čtvrtfinále Davisova poháru. Do sobotní čtyřhry se po nemoci zapojil čerstvý vítěz Australian Open a třetí hráč světa Novak Djokovič a spolu s Nenadem Zimonjičem snížili stav utkání na 1:2. V hale v Lužnikách porazili domácí duo Michail Južnyj a Dmitrij Tursunov 6:3 a dvakrát 7:6.

Článek

Pokud se neobjeví další komplikace, měl by Djokovič nastoupit do úvodní nedělní dvouhry a v souboji jedniček se utkat s Nikolajem Davyděnkem. Úvodní duel vynechal Djokovič kvůli chřipce.

Jako první si postup do čtvrtfinále zajistili obhájci trofeje z USA. Rozhodující třetí bod proti Rakousku zařídili ve čtyřhře bratři Bob a Mike Bryanové. První deblový pár světa si bez potíží poradil s domácím duem Jürgen Melzer a Julian Knowle. Převaha hostů byla podle agentury Reuters tak velká, že "Bryanové by mohli proti rakouské dvojici nastoupit v ohradě pro krávy a stejně by je o několik tříd přehráli".

Američané už také znají svého soupeře pro čtvrtfinále, kterým se stala Francie, jež má v duelu s Rumunskem nedostižný náskok 3:0. Mezi postupující se po druhém hracím dnu zařadili také Argentinci, kteří porazili Velkou Británii.

Španělé postupují přes Peru

Jediná výhra dělí od postupu izraelské tenisty. Na dosah čtvrtfinále je posunuli úřadující debloví vítězové Australian Open Andy Ram a Jonathan Erlich, kteří ve čtyřhře porazili švédskou dvojici Simon Aspelin, Robert Lindstedt 6:3, 7:6 a 7:5.

Do čtvrtfinále může Izrael v neděli posunout Dudi Sela v utkání s Thomasem Johanssonem, druhý zápas obstarají Harel Levy a Jonas Björkman.

Španělští tenisté si už po čtyřhře zajistili v Limě postup do čtvrtfinále. Domácí Peruánci Luis Horna s Ivan Miranda neuhráli proti Felicianu Lópezovi s Fernandem Verdaskem ani set a po dvou dnech prohrávají nedostižným poměrem 0:3.

Davisův pohár - 1. kolo
Moskva: Rusko - Srbsko 2:1 po čtyřhře
Južnyj, Tursunov - Djokovič, Zimonjič 3:6, 6:7 (6:8), 6:7 (5:7).
Braunschweig: Německo - Korea 2:1 po čtyřhře
Kohlschreiber, Petzschner - Jun Ung-Son, An Če-Song 6:1, 6:3, 6:3.
Ramat Hašaron: Izrael - Švédsko 2:1 po čtyřhře
Erlich, Ram - Aspelin, Lindstedt 6:3, 7:6 (7:3), 7:5.
Vídeň: Rakousko - USA 0:3 po čtyřhře
Knowle, Melzer - M. Bryan, B. Bryan 1:6, 4:6, 2:6.
Sibiu: Rumunsko - Francie 0:3 po čtyřhře
Mergea, Tecau - Clément, Llodra 3:6, 4:6, 7:6 (8:6), 6:3, 2:6.
Buenos Aires: Argentina - Británie 3:0 po čtyřhře
Nalbandian, Acasuso - J. Murray, Hutchins 6:2, 7:6 (13:11), 6:0.
Lima: Peru - Španělsko 0:3 po čtyřhře
Silva - Almagro 3:6, 5:7, 0:6, Miranda - Robredo 2:6, 3:6, 3:6, Horna, Miranda - Lopez, Verdasco 3:6, 4:6, 6:7 (4:7).

Reklama

Související témata: