Hlavní obsah

Čech si poranil kotník a bude Chelsea chybět možná až měsíc

LONDÝN/PRAHA

Český brankář anglické Chelsea Petr Čech si na tréninku před odvetným zápasem osmifinále Ligy mistrů proti řeckému Olympiakosu poranil kotník a bude svému týmu chybět až měsíc. V důležité středeční bitvě proti týmu z Pirea jej mezi tyčemi londýnského celku nahradil italský gólman Carlo Cudicini, na lavičku jako náhradník usedl Portugalec Hiláro. Pro Sport.cz informaci potvrdil hráčův manažer Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest.

Článek

Jednička české reprezentace si podle prvních zpráv při tréninku zle pošramotila kotník, což Čecha vyřadí ze hry až na celý jeden měsíc. Některé zdroje ale udávají jako poraněné místo fotbalistovo koleno. „Má poraněný kotník. Přesná doba léčby ale zatím není známa,“ upřesnil pro Sport.cz manažer Pavel Zíka.

Zranění gólmanské jedničky přidělalo další vrásky na čele izraelskému kouči Chelsea Avramu Grantovi. Ten se v poslední době dostal do křížku s největšími hvězdami týmu a média spekulují o špatných vibracích mezi hráči a realizačním týmem. Dohady ještě zesílily poté, co se kapitán John Terry údajně nepohodl s asistentem Henkem Ten Catem.

„Vyslali jsme zprávu, že je u nás všechno v naprostém pořádku a není žádný důvod věřit tomu, co se o nás píše,“ rozháněl ale černé mraky po víkendové vysoké výhře Chelsea na půdě West Hamu sám Terry.

Grantův celek má nabitý program. V anglické Premier League stíhá vedoucí dvojici Arsenal s Manchesterem United, v sobotu jej navíc čeká čtvrtfinálový duel Anglického poháru proti Barnsley. Čech je dle mnoha individuálních trofejí, mezi něž patří i cena pro nejlepšího brankáře posledního ročníku Ligy mistrů, světovou gólmanskou jedničkou a jeho absence by mohla anglický celek při konečném účtování sezóny hodně mrzet.

Chelsea se bez něj musela v minulém ročníku obejít tři měsíce poté, co jeho lebku zbytečným zákrokem prorazil záložník Readingu Stephen Hunt. Zranění gólmanské superhvězdy bylo jedním z důvodů, proč se londýnský celek nedočkal třetího triumfu v Premier League v řadě.

Reklama

Související témata: