Hlavní obsah

Florbalisté Střešovic jsou ve finále, budou hrát o dvanáctý titul

PRAHA

Florbalisté Tatranu Střešovice porazili ve čtvrtek v rozhodujícím pátém semifinálovém utkání pražského rivala SSK Future 9:6 a budou bojovat o osmý titul za sebou a celkově dvanáctý triumf v extralize. Soupeřem Střešovic budou Vítkovice, první finále se hraje v sobotu v Praze.

Foto: Sport.cz

Takhle oslavovali florbalisté Tatranu Střešovice v loňské sezóně sedmý mistrovský titul v řadě. Budou se radovat i letos?

Článek

Dlouholetý suverén domácí soutěže rozhodl dnešní zápas v poslední třetině, kterou vyhrál po předchozím vyrovnaném průběhu jednoznačně 5:2. Hattrickem se na výhře podílel Milan Fridrich, gól a čtyři asistence si připsal Michal Jedlička.

"Byla to těžká série. Kluci dneska ukázali srdíčko. Potvrdili, že takovéhle zápasy nejsou o taktice, ale o zkušenostech. Předvedli, že to dokážou urvat," řekl České televizi trenér Tatranu Petr Ďarmek, jenž kvůli sázce po postupu do finále přijde o vlasy.

Rozhodly přesilovky

Střešovice se v sérii zachránily ve čtvrtém utkání výhrou po samostatných nájezdech a dnes jako první inkasovaly v 6. minutě z hole Martina Ryneše. Ve 12. minutě vyrovnal kanonýr Jedlička a v dalším průběhu už měl většinou navrch Tatran.

Během dvou třetin si však nedokázal vypracovat výraznější náskok a vstup do třetí části vyšel lépe Future, které poslal do vedení 5:4 Jan Freund. Pak ale hosté pykali za špatné střídání a Martin Richter vyrovnal. Fridrichovo trestné střílení zajistilo Tatranu vedení 6:5 a během necelých pěti minut odskočili domácí soupeři až na tříbrankový rozdíl. V 56. minutě ještě snížil Freund, ale na vyřazení Future už nic nezměnil. Deset sekund před koncem zpečetil výhru favorita Adam Štegl.

"Rozhodly přesilovky, které jsme nabídli Tatranu vlastními chybami," litoval kouč Future Jiří Novák. "Ani David (Rytych) dnes bohužel nebyl v optimální formě," dodal na adresu gólmana. Tatran zvládl utkání i s mladým náhradním brankářem Janem Bobisudem, který nahradil zraněného Martina Zicha.

Extraliga florbalistů - semifinále, 5. zápas
Tatran Střešovice - SSK Future 9:6 (2:1, 2:3, 5:2)
Branky: 17., 36. a 50. z trest. střílení Fridrich, 47. a 54. Richter, 28. a 60. Štegl, 12. Jedlička, 54. Hlavička - 6. a 32. M. Ryneš, 44. a 56. Freund, 24. Podhráský, 39. Michal Soukup.
Konečný stav série: 3:2

Reklama