Hlavní obsah

Kvitová: V prvním setu jsem si Peerovou oťukávala

RAMAT HAŠARON

Když česká tenistka Petra Kvitová na začátku druhého setu prohrávala se Šahar Peerovou 2:6 a 0:2, nic nenasvědčovalo tomu, že by měla izraelskou favoritku porazit. Pak však ze sebe osmnáctiletá hráčka setřásla nervozitu a nakonec získala jediný dnešní bod týmu Petra Pály ve fedcupové baráži o účast mezi elitou.

Článek

Kvitová se ve velkém tenise zatím rozkoukává a podobně vypadal i sobotní duel. "První set jsem si Šahar oťukávala, nevěděla jsem, co od ní mám čekat. Pak jsem převzala iniciativu a měla jsem navrch," řekla v telefonickém rozhovoru ČTK.

Zvládla i neplánovanou pauzu po prvním gamu třetího setu, kdy se Peerová kvůli údajným zdravotním problémům odebrala na několik minut do útrob stadiónu. "Některé hráčky to dělávají, já nevím, jestli jí něco bylo, nic jsem na ní nepozorovala," komentovala jednání osmnácté hráčky světa.

Ať už to byl ze strany Peerové taktický manévr, či ne, o výbornou herní pohodu Kvitovou přestávka nepřipravila. "Vždycky se člověk obává, že by mohl vypadnout z rytmu, ale vrátila se, hrálo se dál a pořád se to vyvíjelo v můj prospěch," pochvalovala si Kvitová.

Kvitová: Nevěděla jsem, co mě čeká

Atmosféru týmové soutěže si vyzkoušela loni při neúspěšné baráži ve Španělsku, kde za rozhodnutého stavu nastoupila ve čtyřhře, ale ve dvouhře v sobotu měla premiéru. "Nevěděla jsem, co mě čeká, ale žádný tlak na mě nebyl. Atmosféra tady byla dobrá a hrálo se mi dobře," uvedla tenistka prostějovského klubu.

Sobotní duel měl podobný průběh jako únorové utkání v Memphisu, kde porazila bývalou světovou jedničku Venus Williamsovou. "Obě jsou to velmi kvalitní hráčky z top dvacítky, určitě mi tyto zápasy pomáhají. Tohle je trochu jiné, protože je to Fed Cup," srovnávala své největší úspěchy.

I když od druhého setu hrála famózně, neví, jestli v nedělních dvouhrách dostane od kapitána Pály znovu šanci. Do dvouher se možná zapojí Iveta Benešová a je otázkou, koho z dnešních singlistek nahradí. "Ještě se o tom pobavíme a věřím, že kapitán vybere to nejlepší. Uvidíme," dodala.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík