Hlavní obsah

Hokejisty by měl na MS posílit Plekanec, Hamrlík asi nepřijede

Útočník Tomáš Plekanec by se měl stát další posilou českých hokejistů na mistrovství světa v Québeku. Naopak jeho spoluhráč z Montrealu obránce Roman Hamrlík reprezentaci podle všeho nedoplní. Mužstvo opustili útočníci Petr Kumstát z Karlových Varů a Leoš Čermák z Liberce, kteří v neděli večer odletí z Kanady domů.

Článek

Hadamczik kontaktoval oba české hráče kanadského klubu v neděli. "Plekanec říkal, že je připravený jet. Má v pondělí pohovor s generálním manažerem Montrealu, když dostane povolení, tak se k nám hned připojí. Myslím si, že ho budeme mít na osmifinálovou skupinu," řekl po nedělním utkání s Ruskem trenér Alois Hadamczik.

Hamrlík se omluvil z rodinných důvodů. "Roman mi řekl, že neviděl pět měsíců dceru a že chce za ní jet domů. Tak jsem mu poděkoval," uvedl kouč.

Plekanec si může zahrát na mistrovství světa potřetí za sebou, předloni v Rize pomohl ke stříbrným medailím. Pětadvacetiletý centr byl druhým nejproduktivnějším hráčem Montrealu v play-off, odkud Canadiens vypadli v sobotu po prohře 4:6 v pátém utkání druhého kola s Philadelphií.

Trenér Hadamczik už získal z druhého kola Stanleyova poháru centra Jaroslava Hlinku z Colorada, který se v neděli v utkání proti Rusku zařadil do elitní formace k Martinu Eratovi a Patriku Eliášovi.

Na soupisce je v současné době dvacet hráčů, přičemž nezapsaný je třetí gólman Adam Svoboda a v poli jsou tak ještě pro poslední zápas v základní skupině D proti Itálii volná dvě místa v poli. Další dvě lze zaplnit před osmifinálovou skupinou.

Po případném Plekancově příjezdu bude v kádru o jednoho hráče víc, než se vejde na soupisku. Navíc ve hře je ještě možný příjezd beka Michala Rozsívala z New Yorku Rangers, útočníka Milana Michálka ze San Jose a případně i Rozsívalova spoluhráče Petra Průchy. Na šanci stále čekají v Québeku beci Ladislav Šmíd a Vladimír Sičák a útočníci Ladislav Kohn a Václav Skuhravý.

Reklama