Hlavní obsah

Trenér Sparty Bílek po sezóně končí

PRAHA

Trenér fotbalistů Sparty Praha Michal Bílek se rozhodl po sezóně skončit. Oznámil to na tiskové konferenci po prohraném sobotním utkání s Baníkem Ostrava 1:2, po němž jeho tým přepustil poslední kolo před kocem ligy první příčku Slavii.

Článek

"Zkolabovali jsme v nejméně vhodnou dobu. Ve chvíli, kdy nám dala Slavia šanci na titul. Tři předchozí zápasy jsme nezvládli. Mužstvo zklamalo a já jsem za to zodpovědný. Proto ve Spartě po sezóně skončím," řekl Bílek na pozápasové tiskové konferenci.

"Je to pro mě logickým vyústěním výsledků v evropských pohárech. Navíc jsme si dali za cíl obhájit titul. Musíme být realisté, víme, že to bude nesmírně těžké. Já jako trenér jsem nesplnil cíle," pokračoval Bílek.

Michal Bílek, který se Spartou vloni vyhrál Pohár ČMFS i ligu, se rozhodl po sobotním utkání. V tom prohrála Sparta s Baníkem Ostrava na vlastním trávníku 1:2 a přepustila tak před posledním ligovým kolem první místo Slavii.

Bílek se rozhodl po zápase s Ostravou

"Rozhodl jsem se bezprostředně po utkání," řekl Bílek s tím, že i kdyby se Spartě podařilo mistrovský titul vybojovat, své rozhodnutí by nezměnil. O svém odchodu prý informoval nejdříve hráče a poté předsedu představenstva Sparty Daniela Křetínského.

Sparta z posledních tří zápasů vydolovala jediný bod. Nejdříve remizovala s Bohemians 1905, poté prohrála s Brnem a Ostravou. "Proti Brnu jsme odvedli hodně, ale bylo hodně těžké se prosadit. O zápase rozhodla šťastná branka soupeře. I dnes, i když jsme měli územní převahu, to byla spíše hra na náhodu a ke konci křeč," hodnotil sobotní duel Bílek.

Trenér Sparty si ale prý nic nevyčítá. "Dnešní sestava byla ta nejsilnější, jakou jsme mohli postavit, nic bych neudělal jinak," řekl Bílek, kterého čekají na lavičce letenského klubu poslední dvě utkání, obě proti Liberci. Jednou ve finále Poháru ČMFS, podruhé v posledním ligovém kole.

"Nyní budu hráče připravovat na finále Poháru a poslední ligové kolo, abychom zakončili sezónu důstojně," zakončil Bílek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články