Hlavní obsah

Podívá se Kvitová do čtvrtfinále?

Petra Cetkovská se včera nepostarala o překvapení, když favorizované Ivanovičové podlehla hladce ve dvou setech. Mezi ženami má však Česká republika stále želízko v ohni a Petra Kvitová rozhodně dnes má na to, aby postoupila do čtvrtfinále. Soupeřkou jí bude Kaia Kanepiová.

Článek

Kvitová se s estonskou hráčkou nepotká poprvé, jelikož se před pár měsíci utkali na turnaji v Miami. Duel prvního kola byl velmi vyrovnaný a nakonec ho vyhrála Kanepiová ve třetím setu v poměru 7:5.

V roli mírné favoritky však dnes podle expertů vstoupí do zápasu Petra Kvitová, na jejíž jméno si tenisový svět musí rychle zvykat. Osmnáctiletá rodačka z Bílovce vstoupila na okruh WTA prakticky letos a hned na úvod své kariéry zaznamenala senzaci. V Memphisu totiž prošla bez sebemenších problémů kvalifikací a v úvodním kole pokořila bývalou světovou jedničku Venus Williamsovou. V boji o své první čtvrtfinále však nestačila na Rusku Kudrjavcevovou, a navázala tak na podobnou v tu dobu 14 dní starou porážku s Dementěvovou v Paříži.

Nyní se do hlavní francouzské metropole vrátila a to posilněná nejen osmifinálovou účastí ve Štrasburku, ale především vítězstvím na turnaji nižší kategorie v Monzonu. V prvním kole tyto čerstvé zkušenosti náležitě zúročila v duelu s Japonkou Morigamiovou a souboj se Stosurovou nesl ještě hladší průběh. Lepší soupeřkou byla Kvitové Agnes Szavayová, kterou česká tenista porazila ve třech setech.

Dnes ji čeká už letošní čtvrtý zápas o postup mezi nejlepší osmičku a bezesporu ten nejprestižnější. Kaia Kanepiová je navíc poměrně hratelnou soupeřkou a byla by škoda, kdyby si Kvítová nechala možná životní úspěch utéct. O pět let starší tenistka z Estonska je vyznavatelkou především antuky, což potvrdila už v úvodu sezony čtvrtfinálovou účastí ve Vina del Mar a dokonce semifinálem v Acapulcu.

Dařilo se jí však i na hardu, když v Miami kromě zmiňovaného vítězství s Kvitovou porazila také Alonu Bondarenkovou a Patty Schnyderouvou. Až v osmifinále nestačila na mladší ze sester Williamsových. Na následujících antukových turnajích sice vždy prošla přes kvalifikaci do hlavního turnaje, ale v něm na úspěch nedosáhla. Povedlo se jí to až nyní na Roland Garros, kde ze silnějších soupeřek vyřadila Čakvetadzeovou a Medinovou.

Myslím, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, obě hráčky si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že do dalšího kola může postoupit jenom jedna z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin jsou šance na úspěch naprosto vyrovnané, když výhru obou tenistek ohodnotili shodným kursem 1.80.

Reklama