Hlavní obsah

Muller byl zvyklý sledovat čtvrtfinále z gauče, teď si ho zahraje

NEW YORK

Ruský tenista Nikolaj Davyděnko v prvních třech kolech US Open neztratil ani set, ale ve čtvrtém ho zaskočil Gilles Muller. Lucemburský hráč je momentálně až na 130. místě světového žebříčku a o účast v hlavní soutěži musel bojovat v kvalifikaci, proto byl postupem mezi nejlepších osm sám šokovaný.

Článek

"Je to opravdu bláznivé, vůbec jsem nepočítal, že tady budu ještě ve druhém týdnu. Byl jsem zvyklý sledovat druhý týden, obzvlášť čtvrtfinále, doma z gauče v televizi," řekl novinářům nadšený pětadvacetiletý tenista.

Davyděnka trápil taktikou servis-volej, nasázel mu rovných dvacet es. Sice udělal víc nevynucených chyb než pátý nasazený soupeř, ale klíčové okamžiky zvládal lépe. Jeden ze setbolů ve čtvrtém setu za stavu 4:5 odvrátil esem a další skvělý servis předvedl za stavu 6:7 v tie-breaku.

Pak mu Davyděnko za stavu 10:10 dvojchybou daroval další mečbol a vítěz wimbledonské juniorky z roku 2001 nabídnutou šanci využil. "Nebylo to jen v tom posledním míči, byla to spousta míčů. Měl jsem množství šancí vyhrát čtvrtý set, ale nevyužil jsem je," poznamenal poražený Rus.

Muller se stal na US Open teprve druhým hráčem, který z kvalifikace došel až mezi posledních osm. Nehodlá se s tím spokojit a chce potrápit i obhájce titulu Rogera Federera. "Jsem znovu velmi hladový po úspěchu a strašně rád bych ten zápas vyhrál," dodal pětadvacetiletý Lucemburčan.

Reklama