Hlavní obsah

Volejbalistkám Brna vítězství 3:2 nad Istres k postupu nestačilo

Volejbalistky KP Brno zvítězily v odvetném utkání druhého kola Vyzývacího poháru nad francouzským týmem Istres Ouest 3:2. K postupu jim to však nestačilo, neboť první zápas český tým prohrál 1:3.

Článek

Nervózně a nepřesně hrající Brňanky si situaci zkomplikovaly hned v úvodu zápasu, kdy prohrály první set. Tým Istres potvrdil svůj postup lépe zahranou koncovkou třetího dějství.

V úvodu se Brňanky dlouho hledaly, měly hodně propustné bloky a tyto mezery důrazněji zakončující Francouzky pohotově využívaly. Istres si udržovalo místy až čtyřbodový náskok. Domácí volejbalistky se sice na chvíli vzchopily, vyrovnaly na 14:14, ovšem šňůrou šesti bodů si hostující celek zajistil klid do koncovky.

Ve druhém dějství se výkon Brňanek výrazně zlepšil, přidaly na důrazu v útoku, kde se nejčastěji prosazovaly Božková, Útlá a Mikysková.

Laciné body po chybách

Rozuzlení postupového dramatu přinesla koncovka třetí sady. Volejbalistky Brna vedly 24:22, ale chybami nabídly soupeřkám tři laciné body. První setbol sice odvrátily, ale při druhém po smeči Útlé do zámezí padla definitivně naděje na postup.

Do dalšího setu už trenér Ondřej Marek prostřídal sestavu. I když hráčky Istres nepolevily, podařilo se českému týmu uhrát koncovku čtvrtého setu i tie-break a těsně zvítězit.

"Jsem hodně zklamán, neboť jsem věřil, že v domácím prostředí si zajistíme postup. Soupeř nebyl tak silný. Bohužel hrál volejbal, který nám nevyhovoval. Jejich hráčky se snažily útočit z doskoku, který jsme nedokázali ubránit. A měli jsme hodně problémů s příjmem podání," uvedl trenér Marek.

KP Brno - Istres Ouest 3:2 (-20, 19, -25, 23, 15)
Rozhodčí: Konstadinov (Bul.), Franolič (Chorv.). Čas: 117 min. Diváci: 800.
Sestava KP Brno: Útlá, Božková, Kubínová, Mikysková, Tobiášová, Noseková, libero Jášová. Střídaly: Hanusová, Bradáčová, Onderková. Trenér: Marek.

Reklama