Hlavní obsah

Jágr se po více než měsíci trefil a Omsk v KHL vyhrál

MOSKVA

Útočník Omsku Jaromír Jágr ukončil už po 42 sekundách sobotního utkání Kontinentální hokejové ligy proti Čerepovci svůj střelecký půst, který trval více než měsíc. Jednou se trefil také Jakub Klepiš a domácí Avangard zvítězil nad Severstalem 5:2.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Omsku

Článek

Šestatřicetiletý Jágr se v KHL naposledy trefil 31. října shodou okolností právě proti Čerepovci a od té doby neskóroval osm zápasů. Avangard v nich sedmkrát prohrál a dnes si připsal teprve druhé vítězství z posledních devíti utkání.

Jágr se v sobotu po Klepišově přihrávce přiblížil svému nejrychlejšímu gólu v soutěži, v září se trefil už v 31. sekundě.

Gólově se v sobotu v KHL z českých hráčů prosadil i Josef Vašíček z Jaroslavle, jenž otevřel skóre zápasu v Novosibirsku. Na vítěznou trefu Guskova přihrál Zbyněk Irgl a Lokomotiv vyhrál 3:2.

Asistence si připsali i Michal Mikeska a Petr Vampola z Ufy, která doma porazila Spartak Moskva. Vampola hrál za Salavat Julajev poprvé od svého příchodu z Plzně; dnes v sestavě nahradil krajana Leoše Čermáka, který nenastoupil.

Kontinentální liga:
Omsk - Čerepovec 5:2 (za domácí Klepiš 1+2, Jágr 1+1), Novosibirsk - Jaroslavl 2:3 (za hosty Vašíček 1+0, Irgl 0+1), Barys Astana - Petrohrad 1:4, Ufa - Spartak Moskva 2:1 (za domácí Mikeska 0+1, Vampola 0+1), Čeljabinsk - CSKA Moskva 5:1.

Reklama

Související témata: