Hlavní obsah

Fotbalisté druholigového Burnley byli blízko finále Carling Cupu

PRAHA/LONDÝN

Fotbalisté druholigového anglického celku Burnley byli velmi blízko k účasti ve finále Carling Cupu. Proti Tottenhamu dokázali překvapivě smazat tříbrankové manko z úvodního zápasu a vynutili si prodloužení. V tom už však byli šťastnější hráči londýnského mužstva, kteří se po trefách Pavljučenka a Defoea mohou těšit na souboj ve Wembley proti Manchesteru United.

Článek

Ačkoli Tottenham nevstupoval do semifinálové odvety v oslnivé formě, nikdo neočekával nic jiného, než jasný postup Kohoutů. Manažer Harry Redknapp se však při duelu zapotil více, než by si představoval.

Druholigový Burnley začalo své manko na domácím stadiónu umazávat již v první půli, krátce po půl hodině hry se přesně trefil Blake a poslal hosty do vedení. Druhá branka Burnley přišla v 73. minutě, postaral se o ni McCann. Následně mohl snížit a potopit šance hostů na postup Pavljučenko, ale po centru Bala nedokázal dostat míč do sítě.

Celý stadión vybuchl nadšením dvě minuty před koncem řádné hrací doby, kdyžJay Rodriguez zvýšil na 3:0 a vymazal tak manko z úvodního duelu. V prodloužení už ale branky stříleli pouze domácí. Ve 118. minutě přesně zamířil Pavljučenko a chvíli po něm se mezi tři tyče trefil i Defoe. Ve finále, které se bude hrát na stadiónu Wembley, si tak po nervy drásajícím semifinále zahraje proti Manchesteru United londýnský Tottenham Hotspur.

Carling Cup - semifinále, odveta:
Burnley (II) - Tottenham 3:2 po prodl. (34. Blake, 73. McCann, 88. Rodriguez - 118. Pavljučenko, 120. Defoe), první zápas 1:4, postoupil Tottenham.

Reklama

Související témata: