Hlavní obsah

Sjezdař Bank myslel v kombinaci na medaili, ale příliš chyboval

WHISTLER

S lehkým zklamáním přijal Ondřej Bank sedmé místo, které vybojoval v nedělní superkombinaci na olympiádě ve Vancouveru. Cenné desetiny ztratil ve sjezdu i slalomu a mohl zapomenout na medailové překvapení.

Foto: Ruben Sprich, Reuters

Český lyžař Ondřej Bank během superkombinace olympijského závodu

Článek

"Lhal bych, kdybych řekl, že nejsem trochu zklamanej," řekl Bank Radiožurnálu po závodu. Po výsledcích v trénincích sjezdu (den před závodem skončil čtvrtý), a co jsem jezdil ve slalomu za časy, tak se musím přiznat, že jsem v koutku duše pomýšlel na medaili."

Že to nemusely být falešné úvahy, to dokazuje fakt, že Bank už jednou v superkombinaci Světového poháru skončil třetí. Na minulé olympiádě ve Vancouveru byl šestý a stejný výsledek má i z mistrovství světa.

Na sjezdovkách ve Whistleru udělal chybičky ve sjezdu i slalomu. "Nejel jsem špatně, ale pokaždé jsem něco ztratil. Kdybych předvedl bezchybný jízdy, tak útok na tu medaili by byl," domníval se. Když stál v cíli, tak netoužil po tom, aby mu cenný kov "spadl do kapsy" díky tomu, že by některý ze soupeřů spadl. "Tohle nenávidím. Chtěl jsem je porazit fér a dobrou jízdou. Měl jsem na to, ale nedokázal jsem to," dodal.

Po dojezdu se Bank bavil chvilku s Američanem Bodem Millerem, novým olympijským šampionem. Čech Američanovi řekl, že předvedl super jízdu ve slalomu a že si to zasloužil. "On když nevypadne, tak je nejlepší lyžař," řekl devětadvacetiletý Bank na adresu Millera.

Další Bankovým startem na olympiádě bude úterní obří slalom. Těšil se, že tentokrát pojede bez tlaku, jelikož v superkombinaci od sebe hodně čekal. "Teď si můžu udělat hezký výsledek a jenom překvapit," dodal.

Reklama

Související témata: