Hlavní obsah

Růžička: Za výběrem hráčů si stojím, chyběly góly

VANCOUVER

Trenér českých hokejistů Vladimír Růžička je po čtvrtfinálovém vyřazení zklamaný. A to hlavně z neproměměných šancí. "Když nedáte gól, nemůžete vyhrát," řekl po utkání s Finskem.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zklamaný trenér Růžička po utkání s Finskem.

Článek

Berete vyřazení ve čtvrtfinále jako promarněnou šanci?Určitě, tým tu byl hodně silný. Cítím velké zklamání.

Opět se semifinále hraje bez českého týmu, už nepatříme do světové špičky?Neprošli jsme přes severská mužstva, minule přes Švédy, teď přes Finy. Ve Vídni jsme vyhráli zlato, ale taky jsme mohli vypadnout ve čtvrtfinále s Amerikou, prohrávali jsme 0:2, Švédsku jsme dali gól v prodloužení, o kterém rozhodl videorozhodčí. Ale teď ty góly chybí.

Koncovka je vůbec častým problémem v posledních letech. Čím si to vysvětlujete?

Měli jsme tu poměrně dost střel, ale Lotyšům jsme z padesáti střel dali tři góly, proti Finům z třiceti nedáme nic.... Produktivita není dobrá. Tomáš to nám to sice vychytá na 0:0, ale abychom vyhráli, tak gól dát musíme.

Jak bere neúspěch na turnaji vy osobně? Za výběr hráčů jste byl zodpovědný vy...

Určitě. Chtěli jsme medaili, pro ni jsme sem všichni jeli. Kdyby to trénoval někdo jiný, vezme jiné hráče. Ale já si za těmi rozhodnutími stojím, těmhle klukům jsem věřil. Ti hráči mě svou bojovností vůbec nezklamali, ale je to turnaj, který trvá nějakých dvanáct dnů a vy to musíte trefit, aby ti hráči měli optimální formu, což se vždycky trefit nedá.

Kdo vás na turnaji nejpozitivněji překvapil?

Určitě jsem maximálně spokojený s Davidem Krejčím a Tomášem Fleischmannem. A Tomáš Vokoun, byl úžasný. Mě bavilo jen chodit na tréninky a dívat se, jak chytá.

Jak to bude dál s vaším působením u reprezentace?

Mám smlouvu do konce sezóny, do Německa pojedu, dál to teď nechci řešit.

Máte chuť zůstat ve Vancouveru do konce turnaje?

Koupím si letenku a poletím domů. Co bych tu dělal? Byl jsem tu týden předtím a že bych měl nějakou chuť tu zůstávat, to ne.

Reklama

Související témata: