Hlavní obsah

Slavia byla za bod s Příbramí ráda

Karel FeltPrávo

Příbramský kanonýr Daniel Huňa opět selhal. Šest minut před koncem zápasu se Slavií měl na kopačce stoprocentní šanci, ale z metru minul branku. Pražané si tak odvezli od Litavky bod, který byl ale vzhledem k jejich převaze v utkání zasloužený.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michal Klesa z Příbrami se raduje z branky.

Článek
Fotogalerie

Příbram, trápící se od začátku podzimu s koncovkou, zaskočila Slavii po sedmi minutách, kdy Divíškův centr z levé strany ve skluzu dorazil do brány Klesa, kterého nepokryl Koubský. To ale bylo vše, na co se domácí v první půli zmohli. Slavia je přehrávala a dokázala si vytvářet i šance. Po přímém kopu Belaida hlavičkoval Koubský do opuštěné brány, kde ale za Hrušku zaskočil Huňa.

Slavia domácí téměř nepustila na svoji polovinu. Další slibnou akci zastavil Pleško, ale sám po půlhodině vyrobil hrubku, když přihrál volnému Horovi, který zbrkle pálil do Hruškovy náruče. Slavia hledala všemožné způsoby, jak zdolat příbramskou obranu. Belaid to zkusil z dálky a Hruška snad očima vytlačil míč těsně nad břevno

Vyrovnání přišlo krátce po změně stran, kdy Kisel vybojoval míč na hranici šestnáctky, poslal ho do kroku rozběhnutému Horovi, který mířil přesně k tyči. Příbram zvýšila aktivitu, ale nedostala na dostřel Zlámalovy branky. Centry do šestnáctky pak likvidoval gólman hostí bez větších problémů.

Zápas měl i slabší fáze, kdy se část diváků bavila zásahy hasičů, kteří likvidovali několikrát oheň v sektoru hostí. Odtud pak létaly na brankáře Zlámala i světlice, takže sudí v 65. min. zápas přerušil a šel udělit pokyny hlavnímu pořadateli. Další minuty opět patřily Slavii, ale ze dvou závarů před Hruškou nevytěžila nic. Střela Hlouška pak minula tyč.

V dramatickém závěru zahodil stoprocentní šanci opět Huňa. Na druhá straně nevyužil Kisel Hruškova zaváhání, takže zápas dospěl k dělbě bodů.

1. FK Příbram - Slavia Praha 1:1 (1:0)
Branky: 7. Klesa - 50. Hora. Rozhodčí: Drábek - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Macek - M. Černý. Diváci: 5311.
Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Pleško - Klesa, Tarczal, Macek (83. Videgla), Borek (57. M. Štochl), Divíšek (90. Jurdík) - Huňa. Trenér: Nádvorník.
Slavia: Zlámal - Janda, Čelůstka, Koubský, Hubáček - Hora, Kisel, Jarolím, Belaid (67. Trapp), M. Černý - Vyhnal (74. Hloušek). Trenér: Petrouš.

Reklama

Související témata: