Hlavní obsah

Budějovice - Brno 1:0České Budějovice zvítězily doma ve třetím zápase v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
73. Černák 1 : 0

ČESKÉ BUDĚJOVICE

České Budějovice vyhrály na domácím hřišti potřetí v řadě. Po Jablonci a Ostravě tentokrát porazily Brno 1:0 brankou Černáka. Brno tak zůstává předposlední jen o skóre před Ústím nad Labem. Budějovice naopak odskočily sestupovému pásmu na šest bodů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Budějovičtí fotbalisté se radují - ilustrační foto

Článek

Brno nastoupilo do duelu bez řady hráčů. Kvůli zranění nebo trestu chyběli například Dostálek, Došek, Střeštík nebo Dřížďal. Přesto hosté začali utkání první šancí. V 11. minutě se Kalabiška uvolnil v pokutovém území, ale vystřelil nad břevno Kučerovy branky.

Jenže to byla v první části prakticky jediná příležitost brněnského týmu. Potom už se víc do ofenzivy nutili Jihočeši. Nejprve Rakovan ve 13. minutě po zpětné přihrávce napřáhl, ale jeho střelu defenziva hostů zblokovala. Potom Mezlíkův tečovaný pokus také Brňané dokázali zlikvidovat.

Ve 34. minutě dostával z pravé strany přihrávku Hudson. Ten už se pomalu chystal k zakončení, když před ním Matyska na poslední chvíli ukopl míč na roh. Také pokus Otepky ze 38. minuty Lejsal zlikvidoval.

Největší příležitost domácích měl ve 45. minutě stoper Lencevič. Po standardní situaci se k němu dostal odražený míč, ale běloruský hráč z malého vápna přestřelil.

Stejně aktivně pokračovaly České Budějovice i po přestávce. Jenže jejich snaha neměla žádný efekt. V 63. minutě po zpětné Otepkově přihrávce Mezlíkovu střelu opět brněnská defenziva zblokovala mimo tyče. O minutu později zahrávali Jihočeši roh. Lengyel si našel míč na zadní tyči, ale hlavou zamířil vysoko nad.

V 68. minutě Mezlík ideálně načasoval přihrávku na Ondráška. Ten se ocitl sám před Lejsalem, který však předvedl výtečný zákrok a střelu vyrazil na roh. Brněnský brankář si poradil i se střelou střídajícího Stráského.

O tři minuty později zachránilo Lejsala dvakrát břevno! Nejprve do něj namířil míč po Rieglově přihrávce Trousil. Potom trefil brankovou konstrukci i Otepka.

Tlak Jihočechů vyvrcholil v 73. minutě. Lengyelův nepovedený pokus před Lejsalem tečoval probíhající Černák a České Budějovice vstřelily vedoucí gól. O pár vteřin později mohl definitivně rozhodnout Hudson, jemuž však v tutové šanci vypíchnul míč vracející se Husár.

SK Dynamo České Budějovice - FC Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Branka: 73. Černák. Rozhodčí: Hrubeš - Vysloužil, Szarowski. ŽK: Lencevič, Ondrášek - Jílek. Diváci: 2488.
České Budějovice: Kučera - Riegel, Lencevič, Lengyel, Žižka - Hudson, Černák, Otepka (90. Sedláček), Rakovan (69. Stráský), Mezlík - Ondrášek (88. Pecka). Trenér: Šilhavý.
Brno: Lejsal - Matyska (83. Košulič), Jílek, Trousil, Husár - Michálek (76. Přerovský), Rýdel, Polách, Simerský, Hamouz (75. Hodek) - Kalabiška. Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: