Hlavní obsah

Slovácko - Liberec 0:1Liberec se po změně trenéra probral a vyhrál nad Slováckem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Bosančič 0 : 1

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Liberce připravili svému novému trenérovi Petru Radovi vítěznou premiéru. Ve 14. kole vyhráli 1:0 na půdě Slovácka brankou Bosančiče a po třech prohrách oslavili tříbodový zisk. Slovácko počtvrté za sebou podlehlo a 291 minut čeká na vstřelený gól poté, co Švancara dokonce neproměnil penaltu.

Foto: Petr Horník, Právo

Liberecký Jiří Štajner.

Článek

Předchozí nelichotivé výsledky obou soupeřů a důležitost zápasu byly znát. Nervozita se od úvodních minut velmi často vkrádala na kopačky všech aktérů, kteří kupili jednu chybnou přihrávku za druhou a fotbal byl v úvodní čtvrthodině pouze ve znamení bojovnosti a upracovanosti.

Aktivnější byli hosté, kteří s přibývajícím časem lépe kombinovali. Ovládli střed pole a často stříleli ze střední vzdálenosti, jakoby zkoušeli nachytat premianta v brance Slovácka Heču. Většinou však mířili mimo.

Co nešlo z dálky, podařilo se technicky. Ve 22. minutě se podél brankové čáry probíjel Kerič, pohrál si s Košútem a netísněn poslal míč před branku na nabíhajícího Bosančiče, který se štěstím skóroval.

Až za nepříznivého stavu domácí zabrali, ale ani zvýšené úsilí k ohrožení branky nevedlo. Šance přišla až před pauzou, kdy přímý kop z pravé strany technicky zakroutil Nestorovski a Bičík se měl co natahovat, aby míč vytěsnil.

V poločase sáhl trenér Soukup ke dvěma změnám a na hře domácích to bylo znát. Hráčů v bílém bylo najednou plné hřiště, jen gólu se Slovácko ne a ne dočkat. Neujaly se Volešákem zahrávané standardní situace ani hlavička Švancary.

Liberec se uchýlil spíše k defenzivě a spoléhal na brejky. Po jedné z nich se v šestnáctce uvolnil Bosančič a napálil míč jen těsně vedle tyče.

V 73. minutě se Reinberk rozběhl a v souboji zasáhl nohu Váchy. K překvapení domácích fanoušků i hráčů viděl od sudího červenou kartu.

Šest minut před koncem po souboji Gebre Selassieho s Košútem nařídil sudí pokutový kop a nabídl domácím velkou šanci vyrovnat. Jenže Švancara, který zahrává většinu penalt Slovácka, poslal míč nad branku.

O několik minut později po centru Volešáka z přímého kopu hlavičkoval Košút a orazítkoval břevno, čímž podtrhl střelecké trápení domácích.

1.FC Slovácko - FC Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Branka: 22. Bosančič. Rozhodčí: Kocourek - Čecháček, Moudrý. ŽK: Kordula, Košút - Bosančič, Vácha, Gecov. ČK: 73. Reinberk. Diváci: 4639.
Slovácko: Heča - Kuncl, Košút, Mezlík, Reinberk - J. Valenta (46. Fujerik), Volešák, Kordula, Ondřejka - Szmek (46. Švancara), Nestorovski. Trenér: Soukup.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelič, Holeňák, Fleišman - Gecov, Vácha (78. Papoušek), Bosančič - Breznaník (90. Vulin), Kerič, Štajner (88. Nezmar). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: