Hlavní obsah

Konečný má v prosinci obhajovat titul v Praze, navíc se stal prezidentem

PRAHA

Praha má blízko k velkému boxerskému klání, na který fanoušci tohoto sportu dlouho čekají. Český profesionál Lukáš Konečný má 3. prosince v hlavním městě obhajovat titul mistra Evropy v lehké střední váze, který získal v září Birminghamu, když zdolal Brita Matthewa Halla. V těchto dnech se řeší soupeř a místo konání.

Foto: Simon Dawson, ČTK/AP

Boxer Lukáš Konečný s pásem pro mistra Evropy.

Článek

„Mluvil jsem s manažerem, který dojednává soupeře, ale zatím jich asi deset odmítlo, asi se bojí,“ řekl Sport.cz Konečný. V jednání je i hala, kde by obhajoba měla proběhnout. Zde se nabízí sportovní hala Slavie a Podvinný mlýn.

„Zatím to není stoprocentní, ale věřím, že se boxovat bude, už zase pravidelně jezdím trénovat do Německa," pověděl dvaatřicetiletý boxer, který se dnes stal prezidentem České unie boxerů profesionálů.

„Je to pravda, rád bych pozvedl box v Česku. Chtěl bych, aby se tu pořádalo více galavečerů. Pokusím se na tomto domluvit se svým manažerem,“ naznačil jednu z možných aktivit dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa. Konečný ale s touto funkcí nehodlá končit s kariérou mezi šestnácti provazy. „To nebude žádná velká práce, hlavní je, že chci boxu u nás pomoc,“ dodal.

Reklama