Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Slavia 3:1Boleslav po devíti duelech zdolala Slavii a stvrdila dobrý podzim

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Procházka 1 : 0
50. Koubský 1 : 1
51. Toleski 2 : 1
56. Kulič 3 : 1

Fotbalisté Mladé Boleslavi zvítězili v utkání 17. ligového kola nad Slavií 3:1 a vršovického soupeře porazili poprvé po devíti duelech. O svém triumfu na závěr vydařeného podzimu rozhodli v úvodu druhé půle, kdy na Koubského vyrovnávací gól odpověděl po minutě exslávista Toleski a za chvíli přidal třetí gól Kulič. Boleslav poskočila na třetí místo tabulky, naopak Pražané se propadli na čtrnácté místo a v pondělí se před ně může dostat Brno.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Slavie Zdeněk Zlámal při utkání v Mladé Boleslavi.

Článek

Slávisté toužili proti soupeři, se kterým do dnešního dne prohráli jen jediný ze třinácti vzájemných duelů, zapomenout na předchozí podzimní mizérii a aspoň trochu se před zimní pauzou odpoutat od sestupových pozic. Horší vstup si ale těžko mohli představit. V sedmé minutě neuhlídali po Kuličově rohovém kopu zadní tyč a nepokrytý Procházka hlavou otevřel skóre.

Domácí se po vedoucím gólu tolik netlačili vpřed, ale Slavia byla v ofenzivě bezradná. Její kombinace končily před šestnáctkou a ani ligový debutant Pázler příliš oživení do trápícího se útoku nepřinesl. Naopak Středočeši v závěru půle dvakrát po sobě zahrozili z brejku, nebezpečnější z obou akcí pokazil při přečíslení do otevřené hostující obrany těžkou přihrávkou na Kuliče Opiela.

Největší šanci úvodního dějství si Pražané vytvořili v poslední minutě. Jaroslav Černý ze strany přiťukl Kiselovi, ale nejlepší slávistický střelec dlouho váhal a trefil jen Millera. Pět minut po pauze však už hosté srovnali, když se po Kiselově rohu prosadil hlavou Koubský a vstřelil gól ve třetím soutěžním zápase po sobě.

Odpověď domácích byla blesková. Hned o minutu později napřáhl z hranice vápna Toleski a svoji premiéru v mladoboleslavské základní sestavě si osladil trefou proti bývalému klubu. V 56. minutě přidala nabuzená Boleslav pojišťující trefu - Mendyho střelu doklepl na zadní tyči za Zlámala Kulič. Domácí kapitán dal šestou branku v sezoně.

Hostující kouč Petrouš poslal na hřiště Hlouška, který už původně neměl na podzim nastoupit, ale slávisté na zvrat neměli. V největší šanci vychytal Milana Černého šest minut před koncem Miller.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 3:1 (1:0)
Branky: 7. Procházka, 51. Toleski, 56. Kulič - 50. Koubský. Rozhodčí: Kovařík - Štěrba, Koval. ŽK: Sedláček - Dembélé, Pázler, Koubský, Hubáček, Kisel. Diváci: 3328.
Ml. Boleslav: Miller - Kúdela, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Mendy, Procházka, Opiela, Táborský (64. Sedláček) - Kulič (85. Kysela), Toleski (90. Volf). Trenér: Stanner.
Slavia: Zlámal - Kaufman, Čelůstka, Koubský, Hubáček - Dembélé (61. Jarolím) - Janda, Kisel, M. Černý - Pázler (67. Hloušek), J. Černý. Trenér: Petrouš.

Reklama

Související témata: