Hlavní obsah

Hradec - Slovácko 0:0Gólman Filipko vychytal Slovácku remízu v Hradci

HRADEC KRÁLOVÉ

Problémy s koncovkou a velmi dobrý výkon gólmana Slovácka Filipka připravily Hradec Králové o úspěch v posledním podzimním utkání fotbalové ligy. V 17. kole se tak rozešly oba týmy smírně 0:0, což znamená, že Hradec doma popáté z posledních šesti duelů neinkasoval, naopak Slovácko popáté ze šesti utkání neskórovalo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Slovácka Miroslav Filipko v akrobatické pozici

Článek

Hradec přitom začal typickým tlakem, kterým se na svém stadionu pokusil během podzimu zaskočit vlastně každého soupeře. Nápor byl opravdu ostrý, Hradec si z něj navíc vytvořil i gólové šance. Proti jeho záměrům se však postavil brankář Filipko, jednoznačně nejlepší muž v dresu hostujícího Slovácka.

Umění ukázal gólman především mezi osmou a desátou minutou. Během tohoto bleskového úseku vyrazil dvě výborné střely útočníka Kocourka ze střední vzdálenosti. A zlikvidoval i největší domácí šanci první půle: po rohovém kopu hlavičkoval Dvořák prudce pod břevno, ale Filipko fantasticky zasáhl. Během následujícího závaru dokázali hradečtí hráči trefit pouze horní tyč brány.

Hradec se úporně hnal za gólem, snaha a kvalita mu však vydržela pouze dvacet minut. Filipko ještě parádně lapil dvě střely zdálky: nejprve Dvořákovi a po něm Pávkovi. Pak se již začali herně prosazovat hosté. Hradečtí ztratili převahu ve středu hřiště, Slovácko bylo nebezpečnější.

Jeho převaha se projevila čtyři minuty před přestávkou. Do největší šance zápasu se dostal pravý záložník Fujerík. Ze strany šel sám na gólmana Lindra, místo technické střely však zvolil hrubou sílu. Prudkou ránu namířil do nohou vybíhajícího brankáře.

Lindr pomohl svému týmu také pět minut po změně stran. Po chybě v hradecké rozehrávce se do slušné pozice dostal šikovný Švancara. Uznávaný útočník však nevystřelil ze šestnáctky dostatečně razantně, a proto Lindr míč mířící po zemi k levé tyči chytil.

Hradec mohl přes nepříliš kvalitní hru vyhrát. Proti byl však velmi dobrý Filipko, jenž minutu před koncem perfektně zneškodnil únik reprezentanta do jedenadvaceti let Pilaře.

FC Hradec Králové - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Dobrovolný, Marek. ŽK: Hájovský - Volešák, Kubáň. Diváci: 4325.
Hradec: Lindr - Wozniak, Chleboun, Hájovský - Rezek, Fischer (78. Hochmeister), Pávek, Poděbradský - Pilař, Dvořák (66. Černý), Kocourek (69. Štěpán). Trenér: Kotal.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Kordula, Mezlík, Kubáň - Fujerík, Volešák, V. Valenta, J. Valenta (90. Perůtka) - Nestorovski (82. Szmek), Švancara (88. Hlúpik). Trenér: Soukup.

Reklama

Související témata: