Hlavní obsah

Chana zkusím dohnat, slibuje Verner a těší se domů na řízek

Pátým místem zakončil krasobruslař Tomáš Verner své účinkování v seriálu Grand Prix, když mu ve finálovém závodě v Pekingu nevyšel krátký program. Na vítězného Patricka Chana ztratil 46 bodů, Kanaďan v Číně nasbíral druhý nejvyšší bodový součet historie. Teď se Verner vrací domů na mezinárodní mistrovství republiky v Žilině a na Vánoce.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Český krasobrulsař Tomáš Verner.

Článek

Jak své páté místo v nabité konkurenci hodnotíte?

Volná byla poznamenaná úvodním skokem, kdy jsem plánoval čtverného toeloopa, ale nakonec jsem ho předvedl jen se třemi otáčkami. V hlavě mi začalo pracovat, jak zvládnout zbytek jízdy co nejlépe, abych tam nenasekal příliš opakujících se skoků.

To se povedlo?

Nakonec jsem byl o jednu kombinaci kratší, ale i tak jsem s volnou celkem spokojený. Získal jsem 148 bodů, což sice není nic závratného v porovnání s mými reálnými možnostmi, ale i tak se dá počítat jako vyrovnaný výkon v první polovině sezóny.

Takže volná jízda dala zapomenout na zklamání z krátkého programu?

Krátký program byl jedním slovem zklamání. Chyby u trojitého axela už bych se neměl dopouštět, hlavně ne po tréninkových dávkách, kterých se mi v Kanadě dostává.

Co jste říkal na vystoupení Chana, byl jeho ohromující zisk podle vás zasloužený?

Patrickovu jízdu jsem zatím neviděl, tak nemůžu soudit, vím jen, že měl na začátku čtverný skok. K výkonu mu gratuluju, ale i když ten bodový rozdíl vypadá obrovsky, do mistrovství světa se ho pokusím dohnat.

Při prvním závodě Grand Prix v Pekingu jste si posteskl, že vzhledem k tamní stravě jste zhubl o dvě kila. Teď už to bylo s jídlem lepší?

Je to tu stejné jako minule, už se těším domu na řízek!

Reklama