Hlavní obsah

Legendární Langen chyboval a německý bobista přišel o vedení v SP

PARK CITY

Hned ve své první sezoně v roli trenéra německé reprezentace se legendární bobista Christoph Langen dopustil fatální chyby, na kterou doplatil Karl Angerer. Jednatřicetiletý pilot přišel v závodě Světového poháru dvojbobů v Park City o třetí místo, protože Langen mu omylem nahlásil jiného brzdaře. Angerer byl diskvalifikován a z prvního místa průběžného pořadí klesl až na devátou příčku.

Článek

Angerer obsadil třetí místo s Gregorem Bermbachem, Langen však omylem na technické poradě před závodem nahlásil do jeho posádky Christiana Friedricha.

"To je nehorázná drzost, fakt výbornej fór," zlobil se po diskvalifikaci Angerer, který podle agentury SID svou zlost směřoval k jury. Langen vzal vinu na sebe a podal proti diskvalifikaci odvolání, které bude mezinárodní federace FIBT teprve řešit. "Bylo by nefér trestat závodníka za to, že trenér se hloupě přepsal," prohlásil dvojnásobný olympijský vítěz a sedminásobný mistr světa Langen.

Závod SP čtyřbobů v Park City:
1. Rusko (Zubkov, Jegorov, Truněnkov, Chrenkov) 1:34,62 (47,35+47,27), 2. Německo (Machata, Bredau, Makarov, Poser) 1:34,65 (47,52+47,13), 3. Kanada (Rush, Bihan, Sorensen, Wright) 1:34,72 (47,46+47,26).
Průběžné pořadí SP (po třech závodech): 1. Machata 635 b., 2. Zubkov 601, 3. Arndt 594.

Reklama