Hlavní obsah

Sérii nezdarů Komety Brno prodloužila prohra 3:4 doma s Libercem

BRNO

Hokejisté Brna již ve čtvrtém utkání po sobě nedosáhli na bodový zisk, když v duelu 33. kola prohráli v domácím prostředí s Libercem 3:4. Kometa prohrávala už 1:4, podařilo se jí sice snížit na rozdíl jediné branky, Bílí Tygři ale těsné vítězství uhájili. Střelecky se v týmu Bílých Tygrů blýskl střelec dvou branek Petr Nedvěd.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vítězná radost hokejistů Liberce

Článek

Marodkou oslabená a prohrami otřesená Kometa se jen velice pomalu dostávala do tempa. Snaha a bojovnost domácích hráčů se však dlouho měnila pouze v křečovité trápení. Akcím chyběla plynulost a hlavně přesnost. Ve zcela jiném světle se naopak představil Liberec, v jehož sestavě došlo pouze ke dvěma změnám. V brance nahradil Vošvrdu spolehlivý Pinc a ve čtvrtém útoku se místo Bárty objevil Plodek.

Severočeši ovšem svého soupeře přehrávali bojovností a hlavně hodně odlišným pojetím. Důrazně napadali protivníka po ztrátě kotouče a také takřka bezchybně pokryli střední pásmo. Proti této taktice působili Brňané dost bezradně.

Ránu do psychiky domácích hokejistů dali hlavně dvě rychlé branky v rozmezí necelých tří minut úvodní třetiny. Nejdříve Vak přesnou střelou z pravé strany přesně trefil horní růžek branky a Hovi na kotouč nestačil reagovat. Druhý gól přidal nejproduktivnější liberecký hráč Nedvěd, který zakončil akci svých křídelních spoluhráčů Kudrny a Duška.

Ze šoku se Kometa vzpamatovala až po velké nabídce soupeře v závěru úvodní třetiny, kdy po vyloučení Nedvěda a Duška hráli domácí 110 vteřin přesilovku pět na tři. Dělovku obránce Bičánka tečoval Veselý a Pinc už jen bezmocně přihlížel, jak kotouč po změně směru zapadl za jeho záda. Při dalším pokračování přesilovky trefil Houdek tyčku liberecké branky.

Do útočení nabuzenou Kometu zmrazil hned v úvodu druhé třetiny další inkasovaný gól, kdy důrazně hrající Dušek poslal kotouč vedle Hoviho. Brňané sice dřeli, jejich snaha ale postrádala výsledný efekt. V pohodě hrající Liberec naopak přidal v přesilovce při vyloučení Dlouhého čtvrtý gól. Po Víškově přihrávce Nedvěd od modré čáry trefil přesně horní růžek branky. Hovi vůbec nereagoval a po tom to gólu jej vystřídal Trvaj.

Z krize pomohla Brňanům znovu nekázeň soupeře, kdy k Nedvědovi zasedl na trestnou lavici ještě Výtisk. Ve hře pět na tři sice domácí hokejisté neskórovali, ale proti čtyřem Bičánek dělovkou od modré čáry překvapil ve 39. minutě Pince. Po této brance dostalo utkání opět náboj.

Bílí Tygři se nezatáhli do obrany a pokračovali i v závěrečné třetině otevřenou partií, měli i několik slibných šancí, které ale s přehledem vyřešil Trvaj. Bojovně naladěná Kometa vykřesala 10 minut před koncem naději na zvrat. Do protiútoku se vydal obránce Stehlík, jeho tvrdá střela od modré čáry sice minula branku, odrazila se ale od mantinelu zpět a sám Stehlík dorážkou snížil na rozdíl jediné branky. Liberec sice v závěru odolával velkému tlaku soupeře, těsné vítězství už ale obhájil.

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:4 (1:2, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Veselý (Bičánek, Stehlík), 39. Bičánek (Kvapil, Veselý), 50. Stehlík - 12. Vak (M. Hořava), 14. Nedvěd (Kudrna, Dušek), 21. Dušek (Kudrna), 35. Nedvěd (Víšek). Rozhodčí: Minář, Šír - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:1. Diváci: 7200.
Brno: Hovi (35. Trvaj) - Houdek, Stehlík, Bičánek, Kempný, Mojžíš, Malec, Protivný - Erat, Brabenec, Dlouhý - Veselý, R. Hruška, Kvapil - Jakub Svoboda, Huml, Jaroslav Svoboda - Švaňhal, R. Procházka, Polodna. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.
Liberec: Pinc - Hunkes, Čakajík, Moravec, Výtisk, Trončinský, Derner, Pavlů, Štich - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Klimenta, Vak, M. Hořava - Vantuch, Podkonický, Víšek - Ondřej, Plodek, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: