Hlavní obsah

VIDEO: Brazilská bobistka přišla o helmu ve stokilometrové rychlosti. Měla štěstí

Hrůzostrašný pád zažil Světový pohár ve Winterbergu. Brazilské bobistky nezvládly jízdu ledovým korytem, do cíle dojely s obráceným bobem a hlavami dole. Během jízdy duo Fabiana Santos a Daniela Ribeiro Santos nezvládlo výjezd ze zatáčky a celý bob se ve více než stokilometrové rychlosti překlopil. V ten okamžik jedna helma odlétla z hlavy jezdkyně.

Havárie brazilského bobu

Článek

„Stav Fabiany Santos byl přes noc stabilizovaný, za pár týdnů by měla být bez následků, neztratila ani vědomí,“ citoval po nehodě server spox.com lékaře Ralpha Brucka.

Brazilská závodnice, která přišla o helmu se udeřila hlavou o led. Z tohoto důvodu se v korytu objevila i následně krev. Noc strávila na pozorování v nemocnici, kde jí byly zašity tržné rány na čele.

„Nevím, co se stalo. Najednou jsem uslyšela silný výkřik, málem jsem omdlela,“ popsala událost Daniela Ribeiro Santos.

Po zjištění lékařů si oddechl i prezident světové bobistické federace Ivo Ferriani. Důvod byl jasný. „Nehoda nebude mít trvalé následky na zdraví bobistek. Samozřejmě, že nás to bolí, ale jsme rádi, že situace není taková, jak na první pohled vypadala.“

Česká výprava takové starosti neměla. Historický úspěch zaznamenali čeští bobisté, kteří v závodě světového poháru čtyřbobů skončili na 10. místě. Zároveň se jednalo o Mistrovství Evropy, v němž posádka: Jan Vrba, Martin Bohman, Dominik Suchý a Jan Stokláska obsadila 9. příčku.

Reklama