Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Ústí 1:0Bohemians proti Ústí spasil v závěru střídající Ibragimov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
86. Ibragimov 1 : 0

Fotbalisté Bohemians 1905 ve 21. kole první ligy porazili poslední Ústí nad Labem 1:0. Nepříliš záživný zápas rozhodl čtyři minuty před jeho koncem střídající útočník Aziz Ibragimov, který se ve 32. utkání v české nejvyšší soutěži konečně dočkal své první ligové branky. Vítězný tým si polepšil na sedmé místo v tabulce.

Článek

Ústečtí fotbalisté v minulém kole po dvanácti zápasech okusili euforii tříbodového zisku a úspěšný duel se Slováckem jim zjevně dodal hned i víc sebevědomí. V Edenu to bylo patrné od samého začátku, protože favorizovaní Bohemians soupeři překvapivě vůbec nedokázali vnutit svůj agresivní styl a naopak právě hosté se jevili jako vyspělejší tým.

V prvním vzájemném duelu v srpnu právě Ústí dokázalo "Klokany" zdolat a v odvetě už po dvou minutách hlavičkou dokázal zahrozit útočník Krbeček. Zápas dlouho hrstku diváků nudil, domácí fandové chvílemi dokonce ztráceli trpělivost a při pohledu na toporné kombinace dávali najevo nevoli.

Kdo vyčníval z domácího průměru byl chvílemi jen záložník Štohanzl, slavící právě dnes 26. narozeniny. Tahoun útočných akcí Pražanů tři minuty před poločasem hlavičkoval ale jen do náruče brankáře Vorla, což byla první přímá střela na branku v utkání.

Útočný zmar Bohemians neskončil ani přestávce. Domácím nešlo upřít vůli a chuť do hry, ale absolutní absence herní kvality je srážela dál. Po přiťuknutí střídajícího žolíka Ibragimova pálil jen do těl soupeřových zadáků útočník Hartig. Ústí se postupně uchýlilo k opatrnější hře, ale brankář Bohemians Sňozík se musel hodně natáhnout po střele Jindráčka.

Vypadalo to na bezbrankovou remízou. Když se už hosté pomalu těšili na to, že poprvé od října ze soupeřova hřiště odvezou bod, srazili je domácí nenápadnou akcí. Míč se z pravé strany snesl k zapomenutému Ibragimovovi a ten povedenou křížnou střelou rozhodl o tom, že zelenobílí po dvou zápasech znovu vyhráli. Svěřenci Pavla Hoftycha letos získali už osmou výhru, loni jich tolik nasbírali za celou sezonu.

Bohemians 1905 - Ústí nad Labem 1:0 (0:0)
Branka : 86. Ibragimov. Rozhodčí: K. Hrubeš - Pelikán, Čecháček. ŽK: Dreksa (Ústí). Diváci: 3105.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Lukáš, Rychlík - Štohanzl, Držík (46. Ibragimov), Kraus (90. Cseh), Moravec (60. Sedláček)- Škoda, Hartig. Trenér: Hoftych.
Ústí: Vorel - Dreksa, Polák, Valenta, Stožický - Vrtělka - Jindráček, Lamešič (88. Doležal), Martykán, Volek (78. Veverka) - Krbeček. Trenér: Habanec.

Reklama