Hlavní obsah

Pála zažil při střelbě v Berlíně pocit bezmoci. Měl jsem strach o příbuzné, řekl boxer

Libor KalousSport.cz

Vyhrál, ale žádné oslavy se nekonaly. Ondřej Pála, nejlepší český profesionální boxer v nejtěžší váhové kategorii, získal v Berlíně pás mistra Evropy organizace WBO. V pátek po technickém k. o. se radoval po osmém kole, Oleksij Mazjakin prohrál. Podruhé se ti dva potkali v ringu, podruhé Ukrajinec odešel poražen. Vítězný odjezd šestadvacetiletého bojovníka ale pokazila střelba, která se odehrála v hale, pár metrů od Pály. Boxerský večer byl poté předčasně ukončen.

Foto: Václav Mudra - MÉDEA

Ondřej Pála s pásem pro profesionálního mistra Evropy v těžké váze organizace WBO.

Článek

Kousek od vás se střílelo. Můžete tuto nepříjemnou událost popsat? Byl jsem rozhozený, to je jasný, když se od vás pár metrů střílí. Schovali jsme se za bar, pak jsme přeběhli do jiné místnosti, kde jsme se zamkli.

Zažil jste někdy něco podobného? Ne.

Měl jste strach, že můžete třeba umřít? Já měl spíš strach o příbuzné. V Berlíně byla máma, táta, brácha, pociťoval jsem pocit bezmoci, člověk není ozbrojený, navíc já jsem byl v tu dobu jen ve slipech. V jednu chvíli jsem neviděl tátu, tak jsem měl o něj strach, ale naštěstí vyběhl ven, byl to pocit bezmoci, doufám, že už něco podobného nezažiji.

Po tomto "zážitku" nebyly asi důvody k oslavě, že? To ne, ale já jsem po zápase stejně vždycky nespokojený.

A kdy se dostaví spokojenost po výhře? To bude až tehdy, když budu vědět, že jsem udělal stoprocentně vše jako při sparingu. A to ještě zdaleka není.

Přesný úder Ondřeje Pály (vpravo) v utkání s Ukrajincem Mazjakinem o evropský profititul v těžké váze organizace WBO.foto: Václav Mudra - MÉDEA

Na kolik procent byste ohodnotil poslední výhru nad Mazjakinem? Na padesát, ještě mám rezervy.

Máte představu, co bude v následujících měsících? Mám nějaké zranění (pravé rameno), které si musím dát dohromady. Pak se snad plánuje obhajoba titulu v Praze.

Čeká vás operace, nebo rehabilitace? Nevím, to ještě budu řešit s doktorem. Uvidíme, jestli operace, nebo alternativní léčba.

Zmínil jste obhajobu v Praze, ta je jistá? To není, ale televize Nova by na tom zápase chtěla v září nebo říjnu postavit galavačer, který by měl jít v přímém přenosu. Nova by to dala nějak dohromady s Mirkem (Soukup, majitel Medea Boxing teamu, kde Pála boxuje pozn. aut.).

Reklama

Související témata: