Hlavní obsah

Slovácko - Příbram 2:0Slovácko porazilo Příbram a vyhrálo po sedmi zápasech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Švancara 1 : 0
90. Košút 2 : 0

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Brankami Petra Švancary a Tomáše Košúta z druhého poločasu zdolali fotbalisté Slovácka ve 23. kole první ligy Příbram 2:0 a ukončili sedmizápasové čekání na výhru. Na domácím trávníku zvítězili po šesti utkáních. Příbram se herně probrala až po inkasované brance, vyrovnat se jí ale nepodařilo.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Petr Švancara ze Slovácka (vlevo) v souboji s Vlastimilem Karalem z Hradce - ilustrační foto.

Článek

Na výkonu domácích fotbalistů byla v úvodní čtvrthodině patrná nervozita. Projevovala se nepřesným zakládáním útočných akcí, které končily po dvou přihrávkách na kopačkách soupeře. Příbram si nepočínala o nic lépe a ze snahy o útočnější hru nezbylo po dvaceti minutách vůbec nic. Fotbalisté Slovácka postupně zpřesnili hru, rozehrála se středová řada, v zakončení však zoufale tápali.

Nejblíže ke skórování měl po čtvrt hodině hry Fujerik, který byl o krok rychlejší než brankář Hruška. Fujerik jej přesným lobem přehodil, před cestou do sítě ale stačil v poslední chvíli Marek Plašil vykopnout míč do břevna, odkud se odrazil zpět do hřiště. O šest minut později zahrozil po rohovém kopu příbramský Ricka, jehož hlavička těsně minula branku. Od této chvíle se hrálo podle scénáře Slovácka. Jenže výrazná převaha k ničemu nevedla. Střely z větší vzdálenosti většinou mířily do brankáře Hrušky nebo mimo branku.

Po změně stran se Příbram zatáhla do defenzivy. Snaha uhrát bod za bezbrankovou remízu vzala za své po pouhých osmi minutách. Hru Slovácka oživil střídající Ondřejka, jenž se rychle dostal do dvou slibných příležitostí. Jeho první pokus po Fujerikově akci vyrazil Hruška, vzápětí Ondřejka hlavičkoval těsně vedle branky. Tlak domácího týmu vzrostl a v 53. minutě po Ondřejkově přihrávce využil Švancara zaváhání Hrušovo zaváhání a po vyhraném souboji protlačil míč do sítě.

Na inkasovaný gól odpověděla Příbram ofenzivnější hrou. Výkon Slovácka potkal chvilkový výpadek, při němž obrana nechala soupeři příliš volného prostoru. V průběhu pěti minut si aktivní Příbram vypracovala čtyři příležitosti, hostující útočníci v nich však postrádali více klidu a přesnosti. Střídající Koukal se ocitl dokonce sám před brankářem, v rozhodující chvíli se mu ale zamotal míč po nohy. Slovácko se v závěru zlepšilo a těsnou výhru ubránilo. V nastavení střídající Košút po minutě pobytu na trávníku zpečetil vítězství druhým gólem.

1. FC Slovácko - 1. FK Příbram 2:0 (0:0)
Branky: 53. Švancara, 90.+1 Košút. Rozhodčí: Paták - Tacina, Kovářík. ŽK: Urbábek, Kubáň, Motalygo - Tarczal, Videgla, T. Pilík. Diváci: 5458.
Slovácko: Motalygo - Kuncl, Kordula, R. Mezlík, Kubáň - Fujerik, Perůtka, V. Valenta (46. Ondřejka), Urbánek - J. Valenta (87. Starý), Švancara (90. Košút). Trenér: Soukup.
Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, Ricka, Pleško - P. Pilík (66. Koukal), Videgla, Tarczal, T. Pilík - Huňa (85. Papšys), M. Štochl (62. Wágner). Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: