Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Brno 2:1Klokani si sice zápas s Brnem zbytečně zkomplikovali, přesto vyhráli a jsou už šestí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Nikl 1 : 0
41. Škoda 2 : 0
65. Valenta 2 : 1

PRAHA

Klokani si až příliš zkomplikovali zápas, v němž už měli Brno na lopatkách, a zdálo se, že bude jen otázkou, s jakým přídělem ho z Edenu vyprovodí. Pražané totiž po první půli vedli 2:0, po změně stran navíc nastřelili Škodou břevno a tyč a dělali, co se jim zachce. Jeden povedený výpad hostů však stačil k zdramatizování utkání. Ovšem jen k zdramatizování. Bohemians nakonec zaslouženou výhru uhájili a v tabulce se už posunuli na šestou příčku.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Milan Škoda z Bohemians 1905 se raduje ze své branky.

Článek

Už po první půli braly za své představy Brna, že by při druhém jarním výletu do pražského Edenu mohlo překvapit stejně, jako v duelu se Slavií a i klokany obrat o bod. V obraně naivní a hlavně chybu za chybou vršící Večeřův soubor dostal do přestávky dva góly a to mohl být ještě rád, jak jsou k němu domácí milosrdní.

Do půle byli hosté na ručník

Brno totiž nestačilo vůbec v ničem... K uzoufání pomalé, v osobních soubojích nedůrazné, před vlastní bránou zmatené nemělo nárok, i když Pražané nastoupili opět bez svého dirigenta Kaufmana a v jejich sestavě chyběl i Hartig. Handicap však na nich nebyl znát, neboť proti podprůměrnému soupeři jim stačilo běhat, občas zasprintovat a také poslat do Krbečkovy šestnáctky pár prudkých centrů. Po prvním z nich se brněnský gólman jen díval, jak aktivní Sedláček pálí nad břevno, po druhém se už marně natahoval po Niklově hlavičce, která skončila v jeho síti.

Uklidnění klokani měli od té chvíle už hru plně ve své režii, Sedláček se Štohanzlem na pravé straně sestavy Pražanů si dělali, co chtěli, takže druhá branka byla zákonitým vyústěním toho, co se na trávníku dělo. Škoda si ve vápně s přehledem zpracoval balón centrovaný z pravé strany, dovolil si i kličku na obránce a proti jeho střele neměl Krbeček nárok.

Střídání Brnu pomohla

O půli ovšem udělal hostující kouč Večeřa dvě změny v sestavě a přece jen se mmu podařilo zápas zdramitizovat. Poté,co domácí Škoda trefil nejprve v 57. min. břevno a sedm minut poté pro změnu tyč totiž střídající Valenta výsledek skorigoval a hosté měli najednou o co hrát. Zvláště, když Štohanzl dvakrát v rychlém sledu pohrdl možností zápas definitivně rozhodnout.

Kalabiška si ovšem počínal v největší šanci hostů stejně, ještě větší příležitost domácího Moravce bravurně zlikvidoval Krbeček, který se vzápětí zaskvěl i při střele Ibragimova.

Na výsledku a zasloužené výhře klokanů se tak nic nezměnilo, i když Pražané se v závěru o tři body strachovali.

Bohemians 1905 - Brno 2:1
Branku: 22. Nikl, 40. Škoda. Rozhodčí: Jílek - Štěrba, Urban. ŽK: Rychlík - Simerský. Diváci: 3 334. Poločas 2:0.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Lukáš, Rychlík - Bartek, Sedláček (60. Moravec), Kraus, Štohanz (77. Ibragimov) - Nešpor (84. Cseh), Škoda. Trenér: Hoftych.
Brno: Krbeček - Husár, Migliorini, Simerský, Hamouz (82. Brdarovski) - Folprecht (46. Valenta), Dostálek, Borek, Rýdel - Kalabiška, Rabušic (46. T. Došek). Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: