Hlavní obsah

Krasobruslařské hvězdy představily v Tesla Areně brilantní show

Brilantní krasobruslařská show Nebeské hrany v pátek nadchla diváky v Tesla Areně v pražských Holešovicích. V zaplněné hale sledovali exhibiční vystoupení světových sportovních hvězd, které v Praze hostil několikanásobný mistr Evropy Tomáš Verner. Velký potlesk sklidil ruský olympijský vítěz Jevgenij Pljuščenko, trojnásobní mistři světa Süe Šen a Čao Chung-po z Číny, Američanka Sasha Cohenová či slovenská sportovní legenda Jozef Sabovčík.

Foto: Michael Buholzer, Reuters

Krasobruslař Tomáš Verner

Článek

Program nabídl propojení krasobruslařského umění s živou hudbou. Krasobruslaře doprovázela naživo kapela Charlie Band. Verner v úvodu zatančil skladbu, kterou si prý připravuje jako volnou jízdu pro nadcházející mistrovství světa v Moskvě. "Tato show je jediná. Nikdy tady nic takového nebylo. Když se bude líbit, dočkáte se opakování," řekl. O přestávce se pak těšil velkému zájmu fanynek, které se s nim fotografovaly.

Verner již před zahájením show uvedl, že jde o výjimečnou akci. Upozornil, že má jen málo šancí zabruslit před domácím publikem. Ocenil zároveň sestavu, která se v tomto hvězdném složení představila v Praze vůbec poprvé.

Jako hostitel přivítal mimo jiné mistryni Evropy Sarah Meierovou, Američana Johnnyho Weira a Francouzku Suryu Bonalyovou. Dvojnásobné mistry světa Alionu Savchenkovou a Robina Szolkowého z Německa nahradil pár, který tvořili Vernerova přítelkyně Nathalia Pechalatová a Fabian Bourzat z Francie. Na dotaz moderátora Libora Boučka, která česká slova francouzská sportovní hvězda ovládá, řekla hezkou češtinou "miluji tě" a "dobrý den".

Dělám si, co chci, těší Sabovčíka

Velké pozornosti diváků se těšil slovenský olympijský medailista. "Jsem rád, že jsem tady. Dokud budu stát na nohách, tak se vždy rád zúčastním akce v Praze," řekl před vystoupením Sabovčík. Na ledě pak prozradil, že jej pro exhibiční vystoupení inspiruje zejména rocková hudba. "Celý život jsem tančil na klasiku. Teď si dělám, co chci," sdělil pobavenému publiku.

Mimo diváků na tribunách mohli představení sledovat návštěvníci usazeni u stolů s obsluhou přímo u ledové plochy. Vystoupení sportovců tleskal mimo jiné zpěvák Daniel Landa, který se na show objevil s manželkou i dětmi.

Show Nebeské hrany se v Tesla Areně uskuteční také v sobotu v 17:30. Část výtěžku z akce získá Nadace Terezy Maxové dětem a určitá částka bude věnována také přírodními katastrofami postiženému Japonsku, kde se mělo konat letošní mistrovství světa v krasobruslení. Záštitu nad akcí převzalo české ministerstvo školství a tělovýchovy.

Reklama