Hlavní obsah

Brno - Plzeň 1:1Plzeň ztratila nečekaně v Brně body po remíze 1:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Petržela 0 : 1
57. Rabušic 1 : 1

Fotbalisté vedoucího týmu tabulky Viktorie Plzeň nečekaně klopýtli v Brně, kde pouze remizovali se Zbrojovkou 1:1. Vedoucí branku Plzně vstřelil ve 27. minutě Petržela, vyrovnávací gól Brna zaznamenal v 57. minutě Rabušic. Přitom Plzeň hrála závěrečných více než dvacet minut přesilovku, neboť Brňanům chyběl vyloučený Šamánek. Navíc plzeňský Rezek neproměnil v 17. minutě penaltu.

Foto: Petr Eret, ČTK

Zklamaní fotbalisté Plzně

Článek

Kouč Brňanů Wagner se musel při skládání sestavy obejít bez tří hostujících plzeňských hráčů brankáře Krbečka a středopolařů Borka s Rýdlem, kteří v rámci dohody mezi oběma kluby nesměli ve vzájemném zápase nastoupit. Tím se po třech zápasech čekání podařilo dosáhnout Střeštíkovi na svůj jubilejní stý ligový start. Naopak pouze na plzeňské lavičce zůstal zraněný tvůrce hry Horváth.

Celý úvodní poločas svým průběhem příliš nenasvědčoval, že hraje předposlední tým tabulky s lídrem soutěže. Nikoliv tím, že by se Zbrojovka herně přizpůsobila favorizovanému soupeři, ale tím, že Plzeň se svým výkonem spíše blížila sestupem ohroženému Brnu.

Za celý první poločas předvedl vedoucí tým tabulky pouze dvě kvalitní akce. Při první v 17. minutě Petržela obešel dva hráče Brna a zastavil jej až faulem v trestném území Přerovský. Ovšem s nařízenou penaltou naložil Rezek podobně jako před necelými dvěma měsíci na Slovácku: neproměnil ji. Brankář Bureš sice risknul pohyb na opačnou stranu, než šla střela. Jenže Rezek dloubákem minul branku.

Plzeň poslal do vedení Petržela

Akce na chvíli rozhodila plzeňský tým a Brňané poprvé vážněji zahrozili. Šimánek ve 22. minutě založil útočnou akci, vyslal do protiútoku Přerovského, po jehož přihrávce nedosáhl Došek ve vyložené šanci na míč.

Plzeň se střelecky prosadila ve 27. minutě, kdy se sice Kolářovi zamotal míč pod nohama, přesto stačil patičkou najít Rajtorala a po jeho přihrávce zcela volný Petržela pohodlně skóroval.

Výkon domácích fotbalistů oživil po poločasové výměně příchod dravého Rabušice. Oproti úvodní části Brňané častěji útočili, hned po změně stran Rabušic hlavičkoval těsně vedle. Vyrovnat se podařilo Zbrojovce o osm minut později. Po chybě plzeňské obrany se dostal míč k Rabušicovi, jenž prostřelil hradbu těl a míč se dostal až do sítě.

Po inkasované brance sice plzeňští fotbalisté zvýšili svou snahu, k nezastavení byl zejména technicky vybavený Petržela. Jeden z jeho úniků zastavil sražením Simerský, jenž s přimhouřením oka vyvázl jen se žlutou kartou. O několik chvil později při dalším průniku Petrželu srazil zezadu Šimánek, který byl po tomto zákroku vyloučen. Na stejném hráči přišel po faulu ke žluté kartě i Husár. I když byla Plzeň v přesilovce aktivnější a měla územní převahu, k vážnějšímu zakončení se nedostala.

26. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 1:1 (0:1)
Branky: 57. Rabušic - 28. Petržela. Rozhodčí: Mikel - Filípek, Kordula. ŽK: Střeštík, Přerovský, Dostálek, Simerský, Husár, Bureš - Bakoš, Ďuriš, Fillo. ČK: 68. Šamánek (Brno). Diváci: 1862.
Brno: Bureš - Pašek, Pernica, Mitrovič, Husár - Přerovský (46. Rabušic), Simerský, Dostálek, Střeštík (58. Kalabiška) - Šamánek, Došek (90. Pejič). Trenér: Wagner.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Ševinský, Bystroň, Limberský - Petržela, Kolář, Trapp, Jiráček (75. Ďuriš), Rezek (55. Fillo) - Bakoš. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: