Hlavní obsah

ČOV představil propagační londýnský "doubledecker"

PRAHA

Český olympijský výbor (ČOV) dnes představil autobus, který bude brázdit Českou republiku a propagovat olympijské hry v Londýně v příštím roce. Jde o typický anglický "doubledecker" s olympijskými symboly a nápisem Žijeme Londýnem. Přesně tak se jmenuje kampaň, prostřednictvím které chtějí zástupce ČOV dostat do Londýna co nejvíc českých fanoušků.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Sesterská dvojice veslařek Jitka (vlevo) a Lenka Antošovy a oštěpař Petr Frydrych představili 20. května v Praze dvoupatrový autobus s olympijskými symboly.

Článek

Autobus značky Bristol byl vyroben v roce 1959. Dlouhá léta sloužil v Londýně, jeho maximální konstrukční rychlost je 85 kilometrů za hodinu. V České republice je registrován jako historické vozidlo. Zvenku sice vypadá jako veterán, uvnitř je ale vybaven nejmodernějšími technologiemi. Od příštího týdne bude křižovat republiku a navštíví celkem 128 měst.

"Speciální multimediální centrum bude zábavnou formou informovat o olympismu a novinkách z tábora našich olympioniků. Počítáme i s kvízy pro děti a nabídneme možnost účastnit se soutěží s olympijskou tématikou," řekl místopředseda ČOV pro ekonomiku a marketing Jiří Kejval, který stojí za zrodem propagačního projektu.

Přestavení typicky červeného autobusu se zúčastnili také veslařky Jitka a Lenka Antošovy či oštěpař Petr Frydrych, který neváhal a vyzkoušel si sedadlo řidiče a autobus si dokonce nastartoval.

Reklama

Související témata:
Doubledecker
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články