Hlavní obsah

Česká senzace na French Open: Kvalifikant Rosol vyřadil světovou osmičku Melzera

PAŘÍŽ

Prvotřídní senzaci způsobil na grandslamovém French Open český tenista Lukáš Rosol, který coby 111. hráč světa vyřadil ve druhém kole loňského semifinalistu a světovou osmičku Jürgena Melzera z Rakouska po setech 6:7, 6:4, 4:6, 7:6 a 6:4. I Petra Kvitová zatím postupuje pavoukem Roland Garros bez sebemenšího zaváhání. Ve druhém kole si i přes problémy s ramenem poradila s Číňankou Čeng Ťie 6:4 a 6:1 a v Paříži ještě neztratila ani jeden set. Na Roland Garros naopak končí Lucie Hradecká, která podlehla patnácté nasazené Němce Petkovičové 6:7(2), 2:6.

Foto: ČTK/AP

Lukáš Rosol senzačně vyřadil Rakušana Jürgena Melzera

Článek

Rosol, který na grandslamu startuje podruhé v kariéře, si poradil s Melzerem za čtyři hodiny. Ve třetím kole se utká s Argentincem Juanem Ignaciem Chelou.

Menší potíže musela devátá nasazená Kvitová řešit pouze v úvodní sadě, v níž se Asiatce podařil rebrejk. Rodačka z Bílovce však soupeřce sebrala podání znovu a dotáhla set do vítězného konce. Ve druhém už na dvorci dominovala se svou nátlakovou hrou.

Ve třetím kole se jednadvacetiletá tenistka střetne s lepší z dvojice Vania Kingová, Elena Baltachová. Se 115. hráčkou světa Američankou Kingovou se Kvitová ještě neutkala, proti Britce Baltachové hrála třikrát a v posledních dvou zápasech se radovala z vítězství.

Radostné gesto tenistky Petry Kvitovéfoto: Reuters/Regis Duvignau

Kvitová hrála s bolavým ramenem levé ruky, v které drží raketu. "Docela jsem se toho bála. Po mixu jsem ruku nemohla ani zvednout," řekla Radiožurnálu. Před zápasem s Číňankou ruku rozhýbala. "V utkání jsem to cítila jen na začátku, ale nevím, co s tím je," uvedla letošní vítězka tří turnajů WTA.

Hradecká vzdorovala nedávné vítězce turnaje ve Štrasburku hlavně v prvním setu, který rozhodl tie-break. "Kdybych lépe returnovala, tak by to tam dojít nemuselo. Úderově, na servisu a pohybově jsem možná byla i lepší, ale když dám za první set snad jen sedm returnů do kurtu, to se pak hraje těžko," řekla Hradecká.

Ve zkrácené hře uhrála pražská rodačka jen dva míče a druhou sadu vzápětí zahájila ztrátou podání. Petkovicová zbytek zápasu ovládla, za hodinu a 27 minut proměnila druhý mečbol a na čtvrtý pokus poprvé v kariéře Hradeckou porazila. "Vím, že to byl dobrý zápas, a mrzí to, ale jde se dál. Ještě tady hraju debla (s Hlaváčkovou) a další grandslam je za rohem," řekla Hradecká směrem k Wimbledonu.

Tenisové Roland Garros - čeští tenisté:
Ženy, dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (9-ČR) - Čeng Ťie (Čína) 6:4, 6:1, Petkovicová (15-Něm.) - Hradecká (ČR) 7:6 (7:2), 6:2
Ženy, čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová, Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Dekmeijereová, Szávayová (Lot./Maď.) 2:1 skreč, Uhlířová, Grandinová (16-ČR/JAR) - Jankovičová, Pavljučenkovová (Srb./Rus.) 6:3, 3:6, 6:3.
Muži, dvouhra - 2. kolo:
Rosol (ČR) - Melzer (8-Rak.) 6:7 (4:7), 6:4, 4:6, 7:6 (7:3), 6:4,
Muži, čtyřhra - 1. kolo:
M. González, Nišikori (Arg./Jap.) - Cuevas, Dlouhý (Urug./ČR) 6:4, 1:6, 6:2, M. López, Marrero (13-šp.) - Damm, Hanescu (ČR/Rum.) 6:3, 1:1 skreč.
Ostatní výsledky najdete zde.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články