Hlavní obsah

Berdych zvládl přerušený duel, Cetkovská vyřadila ve 3. kole Ivanovičovou

PRAHA

Tři zástupci českého tenisu v sobotu nastoupili na kurty londýnského All England Clubu a bojovali ve dvouhře o postup v prestižním Wimbledonu. Loňský finalista Tomáš Berdych v pohodě zvládl dohrávku svého zápasu třetího kola, do osmifinále po vítězství nad Anou Ivanovičovou postoupila i Petra Cetkovská. Klára Zakopalová naopak ve třetím kole nestačila na Rusku Marii Šarapovovou.

Foto: ČTK/AP

Česká tenistka Petra Cetkovská po vítězství nad Ivanovičovou

Článek

Tomáš Berdych vedl v pátečním zápase třetího kola nad Alexem Bogomolovem z USA už 2:0 na sety a ve třetím 4:3 při vlastním podání, když se tenisový areál začal spouštět déšť. Nepříznivé počasí bohužel vydrželo déle, než by si všichni přáli, takže duel stejně jako ostatní zápasy pořadatelé odložili na sobotu.

Ale ani přerušené utkání nesvedlo českého zástupce z vítězné cesty. K postupu do dalšího kola slavného turnaje stačily pouhé dvě hry a za pár minut Berdych odešel z kurtu a postoupil do čtvrtého kola.

O čtvrtfinále bude pětadvacetiletý český hráč bojovat s Američanem Mardy Fishem, jenž postoupil přes Nizozemce Haaseho, který mu zápas ve čtvrtém setu skrečoval.

Zakopalová skončila na raketě Rusky

Klára Zakopalová na kurtu číslo dvě změřila síly s pátou nasazenou hráčkou turnaje Mariou Šarapovovou z Ruska. S obletovanou blondýnou ze Sibiře se česká tenistka potkala po dlouhých osmi letech, v prvním kole Australian Open 2003 Zakopalová vyhrála ve dvou setech. V sobotu ale vítězství v Londýně nezopakovala, prohrála 2:6 a 3:6.

Osmadvacetiletá rodačka z Plzně nezopakovala londýnské osmifinále z minulého roku, přesto postupem do třetího kola vyrovnala svůj druhý nejlepší grandslamový výsledek v kariéře, jehož dosáhla hned při svém debutu v roce 2003 v Austrálii.

Česká tenistka Klára Zakopalová v zápase se Šarapovovoufoto: ČTK/AP

Petra Cetkovská srovnala se srbskou kráskou Anou Ivanovičovou zápornou bilanci. Poprvé a naposledy se obě hráčky potkaly v osmifinále French Open 2008, kde rodačka z Prostějova dostala od Ivanovičové dvakrát "kanára".

Odveta ji vyšla měrou vrchovatou - ve třetím kole Wimbledonu vyhrála 6:2 a 7:6, přičemž tie-break vyhrála bez ztráty míčku. Zápas zakončila po 70 minutách třetím esem. Právě o servis se dnes mohla opřít - po prvním podání získala 29 bodů z 34, velmi dobrou úspěšnost 68 procent měla i po druhém servisu.

V osmifinále slavného turnaje narazí šestadvacetiletá Cetkovská na Sabine Lisickou z Německa, která ve druhém kole vyřadila čerstvou vítězku French Open Li Na.

O překvapení se postaral francouzsko-český pár Arnaud Clément, Lukáš Dlouhý, jenž ve druhém kole vyřadil po výhře 2:6, 6:3, 7:6 a 6:4 třetí nasazenou indickou dvojici Mahéš Bhúpathí, Leander Paes. Dlouhý tvořil v letech 2008-2010 s Paesem stabilní duo a mimo jiné spolu vyhráli US Open a Roland Garros.

WIMBLEDON 2011 - Češi v akci:
ŽENY
Dvouhra - 3. kolo:
Zakopalová (ČR) - Šarapovová (5-Rus.) 2:6, 3:6ON-LINE
Ivanovičová (Srb.) - Cetkovská (ČR) 2:6, 6:7 (0:7)ON-LINE
Čtyřhra - 2. kolo:
Benešová, Záhlavová-Strýcová (10-ČR) - Barroisová, Grönefeldová (Něm.) 5:7, 7:5, 6:4, Peschkeová, Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Gajdošová, Zakopalová (Austr./ČR) 6:3, 6:1
MUŽI
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (6-ČR) - Bogomolov (USA) 6:2, 6:4, 6:3ON-LINE
Čtyřhra - 2. kolo:
Clément, Dlouhý (Fr./ČR) - Bhúpathí, Paes (3-Indie) 2:6, 6:3, 7:6 (7:1), 6:4, Cerretani, Marx (USA/Něm.) - Bracciali, Čermák (16-It./ČR) 4:6, 7:5, 7:6 (7:5), 6:4
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Erlich, Peerová (Izr.) - Zelenay, Uhlířová (SR/ČR) 6:3, 7:6 (7:1).

Reklama