Hlavní obsah

Favorit Kulhavý poškodil kolo, Huříková má třetí domácí titul

TEPLICE

Technická závada překazila favorizovanému bikerovi Jaroslavu Kulhavému útok na čtvrtý titul mistra republiky v cross country. Vedoucí muž Světového poháru a úřadující vicemistr světa na domácím šampionátu poničil kolo a závod v Teplicích nedokončil. Pro první triumf v elitní kategorii si dojel Jan Škarnizl, mezi ženami triumfovala potřetí v kariéře Tereza Huříková.

Foto: Sport Invest

Tereza Huříková

Článek

Pětadvacetiletý Škarnitzl porazil na okruhu v lázeňské části Teplic o 12 sekund Milana Spěšného, třetí skončil Filip Eberl. Za trojicí medailistů byla už téměř dvouminutová mezera.

Huříková triumfovala suverénně s náskokem téměř čtyř minut před Pavlínou Šulcovou, když jezdila v čele od startu až do cíle.

Třetím titulem vyrovnala Huříková bilanci Kateřiny Nashové, která zvítězila na mistrovství republiky loni, ale dnes titul neobhajovala. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Vimperka tak snadné prvenství nečekala.

"V pondělí večer jsem se vrátila z Ameriky a necítila se zrovna dobře. Včera jsem tady na trati skoro spala, nemohla jsem pořádně vyjet kopec, takže jsem překvapená, jak to šlo hladce," řekla po dojezdu členka německého týmu Central Haibike serveru mtbs.cz. Předchozí domácí tituly Huříková získala v letech 2006 a 2009.

Mistrovství republiky v cross country na horských kolech v Teplicích:
Ženy: 1. Huříková (Central Haibike) 1:19:54, 2. Šulcová (Merida Biking) -3:50, 3. Havlíková (KC Kooperativa SG Jablonec n. N.) -4:47, 4. Veselá (GT Czech Team) -7:25, 5. Bulisová (4ever Cyklobulis Bystřice p.H.) -14:14, 6. Kyptová (Nissan Dolák) -16:10.
Muži: 1. Škarnitzl (Rubena Birell Specialized) 1:48:04, 2. Spěšný (S&H Superior MTB Team) -12, 3. Eberl (Remerx Cycling Team Kolín) -36, 4. Hynek -1:56, 5. Boudný (oba Česká spořitelna Specialized) -2:43, 6. Friedl (Rubena Birell Specialized) -3:45.

Reklama