Hlavní obsah

Voeckler se v Alpách zlomí. Já se pokusím vyhrát etapu, slibuje Kreuziger

Na to, aby v sobotní královské etapě odskočil dopředu, se necítil. Po dohodě s vedením týmu Astana bude český cyklista Roman Kreuziger šetřit síly na Alpy, kam peloton zavítá už v úterý po pondělním dni volna.

Foto: Denis Balibouse , Reuters

Thomas Voeckler si na Tour drží žlutý trikot.

Článek

Proč jste nešel do úniku?

Potřeboval jsem se dát dohromady. Nechtěl jsem tu naraženou ruku namáhat za každou cenu na 110 procent, protože by to nemuselo dopadnout dobře. Vyhodnotili jsme si, že bude lepší vyčkat, vytipovat jednu etapu v Alpách a pokusit se ji vyhrát. Proto jsem přejel všechny kopce v balíku a v tom posledním jsem si vystoupil a vyjel ho v klidu.

Nemělo smysl se v závěru zkusit zmáčknout, abyste otestoval kondici?

Vědělo se, že tam mezi sebou začnou válčit ti nejlepší a nemělo význam něco zkoušet. Navíc na ty první kondici prostě nemám.

Etapové vítězství je teď váš hlavní cíl?

Určitě. Před pár dny jsem sice říkal, že bych se rád pokusil i o puntíkatý dres nejlepšího vrchaře, ale teď vím, že je to kvůli ruce nereálné, protože bych musel odjíždět každý den. A to nejde. Ze čtvrtečního úniku jsem se dával dohromady dva dny. Ruka bolela.

Co říkáte na Voecklera?

Myslím, že se v Alpách jeden den zlomí, ale ostatní to s ním budou mít těžké. V Pyrenejích se jen ukázalo, kdo je na tom dobře, v Alpách se rozhodne.

Jak je na tom podle vás obhájce prvenství Contador?

Není tak silný jako na Giru, ani není v takové psychické pohodě. Ale je to bojovník a určitě se jen tak jednoduše nevzdá.

Reklama