Hlavní obsah

Ostrava - Teplice 3:4Teplice otočily zápas v Ostravě a do sezóny vstoupily výhrou 4:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Ferenčík 1 : 0
9. Stožický 1 : 1
11. Hušbauer 2 : 1
27. Kraut (penalta) 3 : 1
38. Stožický 3 : 2
42. Vachoušek 3 : 3
51. Lukáš 3 : 4

Ani dvougólová ztráta fotbalisty Teplic v letošní prvoligové premiéře nepoložila, v Ostravě obrátili stav z 1:3 na 4:3 a kouč Petr Rada tak mohl oslavit vítězný návrat na lavičku severočeského klubu. Baníku k domácí výhře nestačily ani tři góly, stejně jako v závěru přípravy ho zradila katastrofální defenzíva.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Baníku Lukáš Krbeček (vpravo) vyráží střelu Aidima Mahmutoviče z Teplic. Vlevo je ostravský Pavel Dreksa.

Článek

Premiéra na Bazalech přinesla bláznivý průběh s parádními góly. Teplice začaly aktivněji, ale skóre otevřeli domácí, kterým vyšla hned první akce a v šesté minutě nasměroval Řezníkův centr Ferenčík jemnou tečí na bližší tyči do branky.

Z vedení se však Baník dlouho netěšil. Po Zejdlerově špatném odkopu poslal Vachoušek přetažený centr hlavou do břevna, ale odražený balon už Stožický vrátil do sítě. I ostravská reakce však byla bleskurychlá. Ferenčík zatáhl balon středem, Lukeš uvolnil Hušbauera a ten po krátké kličce do středu z velkého čtverce parádní bombou zavěsil pod břevno.

Domácím v první půli vyšlo, na co sáhli. Šenkeřík si po další akci agilního Ferenčíka vymodlil na Matulovi faul v pokutovém území a Kraut dal ve 27. minutě z penalty Baníku dvougólový náskok.

Jenže v defenzívě byla Ostrava nejistá a zranitelná, kouči Markovi navíc těsně před zápasem z obrany vypadl zkušený univerzál Marek. Teplice měly téměř celý první poločas fotbalově navrch a ještě před přestávkou vymazaly ztrátu. Když se zdálo, že domácí v 38. minutě přečkají obrovský závar před Krbečekem bez úhony, do odkopu se z třiceti metrů opřel znovu Stožický a nádhernou trefou snížil. Už za čtyři minuty Ostravští opět pozdě reagovali na odražený míč a Vachoušek z velkého vápna skákavou střelou k tyči srovnal na poločasový stav 3:3.

Obrat Severočeši dokonali krátce po pauze a opět u toho byl Stožický, jehož rohový kop přistál na hlavu Lukáše. Hra se poté více zklidnila. Severočeši se stáhli, dali sice soupeři prostor ke kombinaci, ale Baník z toho nic nevytěžil. Hra domácích už byla příliš sterotypní a Teplice dobře bránily.

Baník Ostrava - FK Teplice 3:4 (3:3)
Branky: 6. Ferenčík, 11. Hušbauer, 27. Kraut z pen. - 9. a 38. Stožický, 42. Vachoušek, 51. Lukáš. Rozhodčí: Královec - Vysloužil, Kocián. ŽK: Matula (Teplice). Diváci: 4458.
Ostrava: Krbeček - Řezník, Adámik, Dreksa, Zejdler - Lukeš, Greguš - Kraut, Hušbauer, Ferenčík (63. Tomanica) - Šenkeřík. Trenér: Marko.
Teplice: Grigar - Matula, Smejkal, Lukáš, Rosa - Čajič, Ljevakovič, Vachoušek - Vondrášek (77. Zoubele), Mahmutovič (90. Siva), Stožický (87. Jungr). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: