Hlavní obsah

Pod hradem Hukvaldy vyrostlo nové golfové hřiště

HUKVALDY

Nejdříve funkčních šest jamek, později celá devítka. Takový je plán nového golfového areálu, který vznikl ve zvlněné krajině pastvin, lesů a remízků přímo pod hradem Hukvaldy, kam jej zakomponoval architekt Jiří Velden. Prvních šest jamek nového hřiště bylo oficiálně otevřeno v sobotu 13. srpna.

Foto: Jiří Velden

Golf Hukvaldy

Článek

Výstavba bude nadále pokračovat, na šesti jamkách se ale již bude bez přerušení hrát. Součástí nového areálu v malebné krajině v předhůří Beskyd je i driving range, zároveň byla představena také klubovna podle návrhu viceprezidentky klubu Terezy Matulové.

Golf Hukvaldyfoto: Jiří Velden

Hukvaldy vyrostly v duchu nových trendů skromných, tedy i levných golfových hřišť v blízkosti malých měst. Krok za krokem pak přerůstají v plnohodnotná hřiště, která mohou začít sloužit již po minimálních investicích.

Golfové hřiště v Hukvaldechfoto: Jiří Velden

„Je to pro nás velký den, konečně jsme si užili také opravdové golfové nálady,“ poznamenal při oficiálním otevření hřiště prezident klubu Zbyhněv Bartulec, který si v rámci nedělního zahajovacího turnaje zahrál ve společném flightu s architektem Veldenem.

Reklama

Související témata:
Hukvaldy